Winst B1 en C1, gelijkspel A1

Dit weekend kwamen de drie jeugdteams van FC Dordrecht weer in actie. De B1 en C1 wonnen opnieuw hun wedstrijd, de A-jeugd speelde gelijk.

FC Dordrecht A1-Leonidas A1: 2-2 (0-0)

De A-jeugd heeft de thuiswedstrijd tegen Leonidas met 2-2 gelijkgespeeld. Vooral voor rust was goed te zien dat de Schapenkoppen nog niet op elkaar ingespeeld zijn. Het positiespel van achteruit verliep aardig, maar de voortzetting naar het middenveld en de aanval liet te wensen over. Bovendien ontstonden er te weinig kansen, terwijl er wel meer balbezit was voor FC Dordrecht.

In de tweede helft kwam Leonidas te makkelijk op voorsprong. De spits wist tussen drie verdedigers in tot scoren te komen: 0-1. Het zag er lang niet naar uit dat de Schapenkoppen het duel konden kantelen, maar na wat aanvallende wissels en de 1-1 van Remon Luksch, op aangeven van Bradley Brinkman, brak een sterke Dordtse fase aan.

Nick Bolte, assist van Massaro Lauheru, zorgde voor 2-1, waarna er wat kansen waren op de 3-1. Deze viel echter niet en tot overmaat van ramp drie minuten voor tijd wel de gelijkmaker: 2-2. Dit terwijl de tegenstander toen al met een man minder op het veld stond. In de slotfase was er nog een goede kans op de overwinning, maar een kopbal van Michael Lopes werd van de lijn gehaald.

Alexandria’66 B1-FC Dordrecht B1: 1-2 (0-1)

In Rotterdam had de B-jeugd het moeilijk tegen Alexandria’66, maar er werd wel gewonnen: 1-2.

De thuisploeg kwam fel, maar fair voor de dag en maakte het hiermee de Schapenkoppen lastig in de duels. Toch kwam FC Dordrecht na 20 spelen aan de leiding. Gino Boers stuurde Everon Pisas weg die op zijn beurt een voorzet afleverde op de vrijstaande Ibrahim Toure: 0-1. Via een vrije trap was het team van Roy Brinkman en Leonard Refualu vlak voor rust nog dicht bij een grotere voorsprong, het leverde echter geen goal op.

In de tweede helft zorgde een misverstand in de Dordtse defensie (twee spelers wilden samen de bal wegkoppen) voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwamen de Dordtenaren opnieuw op voorsprong. Gino Boers was andermaal betrokken bij de goal. Ditmaal gaf hij een mooie steekbal op Okan Arslan die Ibrahim vond: 1-2.

Na de rode kaart van Tarik Yekhlef moest FC Dordrecht de laatste tien minuten met een man minder uitspelen. De voorsprong kwam niet meer in gevaar.

FC Dordrecht C1-Cortgene/JVOZ C1: 2-0 (1-0)

Goed spelen, veel kansen creëren, niks weggeven en winnen: dat gebeurd niet alledaags. Het lukte de C1 tegen Cortgene/JVOZ echter allemaal. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen en het was de derde zege op rij in de competitie.

De Schapenkoppen begonnen prima aan het duel en dit leverde in de achtste minuut de voorsprong op. Gervane Kastaneer had op rechts een goede actie in huis en gaf voor op Jearlon Martina die naar de eerste paal was gekomen en raakschoot: 1-0. De verdediging stond als een huis en het middenveld was in Dordtse handen door het sterke optreden van Justin Spruijt en eerstejaars C-junior Sebastiaan Kaal.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FC Dordrecht was de bovenliggende partij, gaf geen kansen weg en kreeg er zelf genoeg (met name voor of gecreëerd door Gervane Kastaneer). Dat het te lang duurde voordat het team van Brian Groeneweg de wedstrijd besliste, kon het enige punt van opbouwende kritiek zijn.

De beslissing viel uiteindelijk in de slotfase en opnieuw Gervane Kastaneer stond aan de basis van de goal. Hij kreeg de bal uit een ingooi, speelde zijn tegenstander uit, hield het overzicht en trok de bal voor. Terwijl de keeper reeds uitgespeeld was, controleerde Nedely Fortes het speltuig even om vervolgens de trekker over te halen: 2-0.

Maandag een leuke oefenpot tegen eerste divisionist NAC Breda, volgende week de topper in de competitie tegen Spartaan’20 dat zijn thuiswedstrijd tegen Spijkenisse met 4-2 won en net als FC Dordrecht ook 9 punten uit 3 duels heeft.