Alleen de A-jeugd zonder punten

In de 7e competiiteronde wist alleen de A-jeugd niet te winnen. Zei verloren bij MVV. B1 boekte een ruime zege op SC Feyenoord, de C1 won nipt terwijl de uitslag hoger had kunnen en moeten zijn.

MVV A1-FC Dordrecht A1: 3-2 (1-0)

De A-junioren hebben de uitwedstrijd tegen MVV met 3-2 verloren. De Limburgers gingen fel van start en stonden binnen twee minuten al met 1-0 voor. Tien minuten later kon Remon Luksch voor de gelijkmaker zorgen, maar zijn inzet miste kracht. Door verkeerd stappen, met als doel de voorwaartsen van MVV buitenspel te zetten, kreeg de thuisploeg voor er twintig minuten verstreken waren, een grote mogelijkheid op de 2-0, de goal bleef echter uit. Het spel van de Schapenkoppen voor rust was matig. Uit spelhervattingen werd er wel gevaar gesticht en er was dus een goede mogelijkheid voor Remon Luksch.

De Dordtenaren begonnen slecht aan het tweede bedrijf en kregen hiervoor de rekening gepresenteerd door de 2-0 en 3-0 van MVV die snel achter elkaar vielen. Toch zou FC Dordrecht terug in de wedstrijd komen. Net zo snel als de tweede en derde Limburgse treffer viel, werd ook de 3-1 (kopbal van Stefan Kok uit een ingestudeerde vrije schop) en 3-2 (invaller Nick Bolte die met zijn eerste balcontact een doelpunt maakte) gescoord.

MVV was het spoor beister in de laatste vijfentwintig minuten, iets waar de Schapenkoppen niet van wisten te profiteren, mede door goed keeperswerk van de Limburgse doelman. Maar over het geheel gezien had FC Dordrecht deze nederlaag aan zichzelf te danken. De start in beide helfden was immers niet goed.

FC Dordrecht B1-SC Feyenoord B1: 5-2 (2-0)

De B-junioren hebben het duel tegen SC Feyenoord omgezet in een knappe 5-2 overwinning. De Schapenkoppen hadden het betere van het spel, en de zege was dan ook verdiend. Met een puike inzet werd er goed aan de wedstrijd begonnen, er ontstonden kansen en van alle gemaakte goals was de ene nog mooier dan de andere. Na een kleine twintig minuten spelen viel de openingstreffer. Everon Pisas liet zich bejubelen als de maker van de goal. Na ruim een half uur spelen viel de 2-0. Dylan Kramer, die was weggestuurd door Geert Cleef, had een prima voorzet op Bresley dos Santos die een mooie aanval uiteindelijk doeltreffend afronde.

Na de rust was er een feller Sportclub Feyenoord te zien. Een foutje bij FC Dordrecht werd dan ook meteen afgestraft: 2-1. Maar vrijwel direct na de aansluitingstreffer van de bezoekers zorgde Bresley dos Santos er met zijn tweede treffer van de wedstrijd voor dat het verschil weer “twee” werd: 3-1. De rust bleef in het spel van de Dordtenaren. Door een mooie vrije trap van Bryan Jongeneel en opnieuw een treffer van Bresley, kwam de stand op 5-1 en was het duel beslist. De Rotterdammers kwamen via een pegel van afstand nog aan een tweede treffer, maar FC Dordrecht won deze wedstrijd afgetekend en verdiend met 5-2.

Sparta AV C1-FC Dordrecht C1: 0-1 (0-1)

De jongste jeugd van FC Dordrecht heeft op Nieuw Terbregge een 1-0 overwinning geboekt op de amateurs van Sparta. De enige goal viel voor rust.

In de eerste helft hadden de Schapenkoppen misschien wel tien goede kansen om tot scoren te komen. De beste mogelijkheden waren hierbij voor Gervane Kastaneer, Joel van Oldenbarneveld, Liomar Jennie en Nassim Amaarouk. Slechts Gervane wist na een klein half uur het net te vinden na een prima individuele actie. Middels goede aanvallen en combinatiespel werd de tegenstander teruggedrongen en ontstonden er dus veel
mogelijkheden waarbij de jongens in feite alleen verweten kon worden dat het ontbrak aan de afronding. Er werd immers verder niks weggegeven.

Na rust was het allemaal een stuk minder. Er werd te veel meegegaan in het spel van de tegenstander en het aantal kansen nam af. Maar omdat er ook in de tweede helft geen kansen werden weggegeven, was de ene treffer voor rust van Gervane uiteindelijk voldoende voor de zesde zege van de competitie.