Jong Volendam-Jong Dordt eindigt weer in 3-3

Jong FC Volendam-Jong FC Dordrecht: 3-3 (2-1)

Net als tijdens de eerste ontmoeting is ook de tweede ontmoeting (ditmaal in het vissersdorp) tussen de Beloftenteams van FC Volendam en FC Dordrecht geeindigd in 3-3.

Aanvankelijk hadden de Schapenkoppen moeite met het kunstgrasveld in het Kras stadion en was FC Volendam de bovenliggende partij. “Het andere Oranje” kwam dan ook verdiend aan de leiding. Na zo’n 20 – 25 minuten spelen kreeg FC Dordrecht meer grip op het duel en de tegenstander. Dit resulteerde niet in (grote) kansen, maar toch zou het gelijk worden. Uit een ingestudeerde corner, genomen door Kevin Patijn, was het Mawouna Amevor die de 1-1 tegen de touwen kopte. Vlak voor rust lag de bal er weer in aan de andere kant zodat beide teams aan de thee gingen met een 2-1 stand halverwege.

Met het vertrouwen van de goede fase voor rust, gingen de Dordtenaren de tweede helft in. Tot veel kansen voor, maar overigens ook tegen, leidde dit niet. Maar de ploeg bleef jagen op de gelijkmaker en kreeg uiteindelijk in de slotfase loon naar werken. Na een vrije trap van Ferhad Kemalder, was het opnieuw Mawouna Amevor die trefzeker was, ditmaal gleed hij de bal attent binnen.

Vlak voor tijd leken de Belofte’s van FC Dordrecht zelfs de volle winst mee terug naar de Krommedijk te nemen. Na een prima individuele actie en een droge knal van Soufiane Aouragh stond er namelijk de stand van 2-3 op het bord. Uiteindelijk duurde de wedstrijd net iets te lang. In de blessuretijd kwam FC Volendam alsnog langszij: 3-3.