FC Dordrecht maakt het zich onnodig lastig

In Sittard behaalde FC Dordecht een – uiteindelijk – moeizame zege op Fortuna. De ploeg van Henny Lee was voor rust sterker dan de jonge thuisclub, kwam via Erik Quekel al snel op voorsprong en zag na ruim een half uur Moussa Kalisse zich knap vrij draaien voor zijn eerste treffer van het seizoen: 0-2.

Die tussenstand was een magere afspiegeling van de verhoudingen en kort na rust hadden de Dordtenaren het karwei alsnog definief af kunnen maken, maar de kansen waren niet aan Ignacio, Lopes en Kalisse besteed. Daarna zakte het spelpeil en bracht Gulpen de spanning terug in de wedstrijd (1-2).

Vervolgens was het scheidsrechter De Goeij die de hoofdrol voor zich opeiste. De enige nog memorabele activiteiten voor televisiekijkend Nederland (de wedstrijd werd rechtstreeks uitgezonden) kwamen op naam van de leidsman die kwistig gele kaarten begon uit te delen aan Dordt, die teller stopte pas bij acht.

Zijn optreden werd helemaal kolderiek toen hij tien minuten voor tijd Fortuna een strafschop kado gaf, Nick van der Ploeg zorgde echter voor gerechtigheid door de inzet van Caricciollo uit de hoek te ranselen. De Goeij had echter nog één verrassing in petto door Goy Ramos in de laatste minuut van de (bijna weer te lange) extra tijd met rood van het veld te sturen.