Belofte’s verslaan NAC Breda

Jong FC Dordrecht-Jong NAC Breda: 4-2 (1-1)

In de negende speelronde was er eindelijk weer eens loon naar werken voor het Beloftenteam van FC Dordrecht. Waar het benutten van de kansen in de voorgaande wedstrijden vaak uitbleef en er zodoende niet werd gewonnen, was het team van Frits van den Berk tegen de Brabanders uiterst effectief. Het duel werd met 4-2 gewonnen.

De Schapenkoppen boekten sportieve revanche op de opponent uit Breda omdat het heenduel in Breda eerder dit seizoen nog eindigde in een 5-4 nederlaag. Na snel op achterstand te zijn gekomen, trok Renaldo Jongebloet de stand na dik een half uur spelen op aangeven van Kevin Patijn gelijk: 1-1. Dit bleek ook de ruststand te zijn ondanks het feit dat de Dordtenaren nog een aantal goede mogelijkheden kregen.

Na rust scoorden Salif Diao en invaller Deniz Alkac in een tijdsbestek van twee minuten de 2-1 en 3-1. Beide keren was Dave Huijmans de aangever. Maar NAC Breda, dat zeker niet slecht speelde en het FC Dordrecht nog flink lastig maakte, kwam terug tot 3-2. Waar het in de voorgaande duels nog weleens ontbrak aan de scherpte in de afronding, was dat in dit duel niet het geval. Na een prima voorzet van Renaldo Jongebloet maakte Deniz Alkac zijn tweede goal van het duel en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Een mooie opsteker voor het team dat het harde werken en het goede spel van de afgelopen tijd eindelijk weer eens beloond zag worden met doelpunten en de drie punten.