Winst A1 en B1, gelijkspel C1

FC Dordrecht A1-De Treffers A1: 3-1 (1-1)

De A-junioren hebben in de thuiswedstrijd tegen De Treffers de drie punten in Dordrecht weten te houden. Er werd met 3-1 gewonnen.

De Schapenkoppen speelden de eerste achttien minuten goed voetbal en kregen veel kansen. Remon Luksch, tot viermaal toe, Nick Bolte en Samet Gorer kregen de bal er echter niet in. Uitgerekend aan de andere kant viel de bal er wel in zodat de Dordtenaren weer tegen een achterstand aankeken, iets wat de voorbije weken al zo vaak was gebeurd. Rond het half uur werd het gelijk. Ditmaal vond Remon Luksch wel het net, maar het duurde even voor de bal erin zat. Een eerste inzet van Remon, daarna een schot van Nick werden nog door de keeper gered, Djurandy Swedo raakte daarna de lat, vervolgens kwam de bal weer bij Remon die toen wel doeltrof: 1-1. Nog voor rust een kans voor Remon en eentje voor Emerson Akachar, maar het bleef bij 1-1.

Na rust een minder spelbeeld van de kant van FC Dordrecht. Toch waren er kansen om op voorsprong te komen (voor Djurandy, Nick en Remon), want een veldoverwicht was er wel. Massaro Latuheru scoorde twaalf minuten voor tijd de 2-1 en de goed ingevallen Joey Steenbakker maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Excelsior Maassluis B1-FC Dordrecht B1: 1-3 (0-0)

De B-jeugd heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis met 3-1 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-0.

De start van de Schapenkoppen was niet goed. Het fanatiek en scherp spelende Excelsior Maassluis kreeg wat kansen, mede door laks uitverdedigen aan de kant van FC Dordrecht. Na een kwartier spelen kwamen de Dordtenaren beter in het duel. Het leidde niet tot kansen, maar achterin werd er in ieder geval niks meer weggegeven. Door scherp te blijven spelen, probeerde de thuisploeg de druk op FC Dordrecht te houden.

De Schapenkoppen kwamen prima uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in een treffer. Ibrahim Toure, die nog flink gehinderd werd, maar niet erg genoeg, schoot zijn team naar de 0-1. De voorsprong werd groter waarbij aangetekend moet worden dat de 0-2 en 0-3 van grote schoonheid waren. Aan de tweede Dordtse treffer ging een mooie aanval vooraf die besloten werd door een pass van Siebren Hoekstra op Ibrahim Toure, Ibrahim legt breed op Bresley dos Santos die beheerst scoort. De 0-3 was haast een kopie van de 0-2. Verschil was hier alleen dat Bresley niet de afmaker was, maar de bal nog eens breed lag op Everon Pisas die raakschoot.

Of de Dordtenaren het daarna wel best vonden, was niet duidelijk. Feit was wel dat het na de 0-3 allemaal wat minder was. Door een dekkingsfout werd het dan ook prompt 1-3. Daarna werd het toch nog spannend, mede door het feit dat Everon Pisas tot twee keer toe in een één-op-één situatie met de keeper niet wist te scoren. Uiteindelijk bleef het bij 1-3 en boekten de B-junioren van FC Dordrecht dus een goed resultaat bij de hervatting van de competitie.

FC Dordrecht C1-Haaglandia C1: 1-1 (0-1)

Op eigen veld liep de C-jeugd tegen Haaglandia voor de tweede keer in de competitie aan tegen puntenverlies. Het werd uiteindelijk 1-1.

Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Achterin bij de Schapenkoppen werd er niet goed ingegrepen en uiteindelijk werd er van dichtbij ingeschoten waarna Ryan Vos kansloos was: 0-1. Ook in dit duel ontbrak het FC Dordrecht niet aan de kansen. De ballen wilden er echter, mede door goed keeperswerk van de Haaglandia-doelman, niet in.

Ook na rust kansen voor de Dordtenaren om tegen te scoren. Ondertussen was het oppassen voor de counter van Haaglandia. In de laatste tien minuten werd alles op alles gezet om in ieder geval een punt over te houden aan het duel. Dat lukte, maar hiervoor was wel een strafschop nodig in de slotfase van het duel. Jordi Mosmans kende geen zenuwen en schoot zijn team vanaf de penaltystip koelbloedig naar de 1-1. Meer zat er deze wedstrijd niet in.

Door dit resultaat en de winst van Spartaan’20, is FC Dordrecht C1 nu koploper af. Maar de schade is te overzien en de strijd nog lang niet gestreden. Kop op!