Belofte’s verliezen in Venlo

In uitduels wil het de Belofte’s vooralsnog niet lukken om te winnen. Waar de thuiswedstrijd nog met 1-0 werd gewonnen, verloor het team van Frits van de Berk op bezoek bij VVV Venlo met 3-0.

In de eerst helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Maar door kansen van Jermaine van Pijkeren (twee keer) en Nick de Bil, maakten de Schapenkoppen de meeste aanspraak om met een voorsprong de rust in te gaan. Er werd echter niet gescoord.

Ook na rust een duel dat in balans was. FC Dordrecht speelde meer op de helft van de tegenstander en kreeg opnieuw kansen. Deze waren echter niet besteed aan Soufiane Aouragh en Deniz Alkac. De eerste de beste kans van de Limburgers leverde direct een goal op: 1-0. Niet veel later kwam VVV Venlo uit een mooi genomen vrije schop op 2-0. De wedstrijd leek daarmee beslist. Maar de Dordtenaren kregen weer kansen, maar het houtwerk stond een doelpunt in de weg (onder meer door Deniz).

Toen er in de slotfase alles of niets werd gespeeld, nam VVV daar uiteindelijk dankbaar gebruik van: 3-0.