Wederom 3 punten voor FC Dordrecht

Almere City FC heeft gisteravond in eigen huis verloren van FC Dordrecht. Het werd 1-2 voor de Dordtenaren in een wedstrijd die tien minuten werd stilgelegd vanwege spreekkoren en waarin City 75 minuten met tien man op het veld stond.

De Almeerders begonnen niet al te scherp en lieten Dordrecht vrij spelen. Het leek er zeker niet op dat er een ploeg stond die hard aan het knokken is tegen degradatie. Het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niets.

Na een kwartier spelen kregen de gasten de eerste kans. Santy Hulst kon alleen op keeper Costas Peristeridis aflopen en toen hij wilde schieten werd hij door Paul de Lange aan zijn schouder getrokken. Hulst ging liggen en kreeg een penalty. De Lange kon met rood vertrekken en Cecilio Lopes benutte de elf meter.

Iedereen had daar redelijk vrede mee alleen een groepje supporters van City niet. Zij scholden de moeder van scheidsrechter Rogier Honig voor een langere periode uit en hij besloot na drie waarschuwingen om de wedstrijd tien minuten stil te leggen.

Na de hervatting kreeg Karim Fachtali voor de Almeerders een grote kans uit een vrije trap, maar die ging naast. Tien minuten later scoorde Davy Huijmans, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. Vijf minuten voor rust stond hij weer vrij en dit keer niet buitenspel en was het wel raak. De ploegen gingen dus rusten met 0-2.

Na rust waren er nog kansjes voor beide ploegen. Zo stuiterde de bal net over de voet van invaller Donny Rijnink na een vrije trap voor de thuisploeg. Veel gebeurde er niet tot City een vrije trap kreeg op ongeveer twintig meter. Delano á Cohen schoot die binnen en de wedstrijd kreeg nog acht spannende minuten. In het slotoffensiefje werd een kopbal van Rijnink van de lijn gehaald, maar meer gebeurde er niet.

Bron: Almerevandaag.nl