Waterloo voor FC Dordrecht

De zwoele zomer werd onderbroken door een bak regen en de schier ongeslagen status in Waardenburg werd afgebroken door AGOVV, dinsdagavond vond FC Dordrecht – letterlijk en figuurlijk dus – een Waterloo op het veld van WNC: 0-1.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Dordt. Al in de tweede minuut had Nick Coster de eerste goal op zijn voet, maar daarop lag ook AGOVV-goalie Tarnaghi. Tien minuten later knikte Amavor hoog in de lucht net genoeg omlaag, zijn kopbal scheerde net over de doellat heen. De touwtjes waren in die periode duidelijk in Dordtse handen. Met vaak frisse combinaties op het middenveld werd getracht de aanval te zoeken, daar liep het echter tegen een overmacht aan verdedigers aan.

Halverwege begon het spel echter te verzanden in de steeds harder neergutsende regen, het was derhalve jammer dat de enige nog hoopgevende aanval tussen Coster en Lopes ten onrechte wegens buitenspel werd terug gevlagd.

Het Dordtse middenveld begon zichzelf voorbij te lopen en – gelijk het zicht in deze donkere avond – verdwenen de lijnen uit het spel van de Schapekoppen. Wilmer Kousemaker zocht het doel daarom maar van afstand en zijn schot zat behoorlijk in de richting. Serhat Koksal van zo ongeveer dezelfde afstand zo mogelijk nog dichter in de buurt van het AGOVV-doel, maar ook dit keer behoefde de keeper niet handelend op te treden.

Na rust, met Curiel, Van Pijkeren en Post als nieuwe aanvalsdriehoek, werd het er tegen de regen in eigenlijk niet beter op. Eén aanval over de rechterkant, opgezet door Roderick Gielisse, leverde gevaar voor de goal op. AGOVV kreeg meer grip op de wedstrijd, maar daarna werd het tijd voor het ‘grote wisselen’. Nadat beide trainers al hun pionnen binnen de lijnen hebben gebracht, is dat doorgaans geen impuls voor het kijkspel, zo dus ook in dit geval.

Met nog 23 natte minuten op de nauwelijks zichtbare klok viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de twee keer in twee minuten liet de verder soeverein spelende Amavor zich heel gemakkelijk de bal ontfutselen. AGOVV kreeg zomaar vrij doortocht richting Doedee, die het gevaar nog leek te kunnen keren, maar zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven: Laghmouchi hoefde alleen nog maar te knikken (0-1).

Twee minuten later was er nog één kans op de gelijkmaker, maar de hopgevende aanval leverde niet meer dan een corner op. En daarna was het gedaan met de wedstrijd waarin van normaal voetbal eigenlijk geen sprake meer kon zijn. Op een enkele doorzetter na had het publiek toen ook al lang een beter heenkomen gezocht.