Gelijkspel tegen Katwijk

Op het veld van WNC wist FC Dordrecht zaterdagmiddag niet van Katwijk te winnen. Het evenwichtige duel eindigde in een gelijke stand: 1-1.

Theo Bos startte in een opstelling waar naast Cecilio Lopes een basisplaats voor de jonge Jermain van Pijkeren was ingeruimd. Daarachter stond een middenveld met Danny Post, Santy Hulst op rechts, Wilmer Kousemaker aan de linkerkant en Serhat Koksal in de controlerende rol. De achterste vier bestond uit Roderick Gielisse, Mawouna Amevor, Johan Versluis en Nick Coster. Nick van der Ploeg was deze keer de keeper. Op papier zou dit een mogelijke samenstelling voor de competitie kunnen zijn, maar in de praktijk bleek het jeugdig ensemble nog niet bij machte de tegenstander echt de wil op te leggen.

Het begin tegen de nummer vier uit de Topklasse van vorig jaar was nog wel hoopgevend. Dordt combineerde en probeerde wel snelheid in de wedstrijd te maken, maar kon tegen het ver terug zakkende Katwijk de weg naar het doel nauwelijks vinden. Het balbezit leidde derhalve niet tot echte kansen.

Toch was de voorsprong in de 35e minuut verdiend te noemen. Roderick Gielisse opende vanaf rechtsachter perfect met een lange pass op Santy Hulst die bal met het hoofd panklaar voor de voeten van Cecilio Lopes legde. De spits aarzelde geen moment en kogelde bal van schuin voor het doel hard tegen het net: 1-0.

De drievoudig amateurkampioen van Nederland liet het echter niet verder komen, daarvoor beschikte het zelf ook over voldoende kwaliteiten.

In de tweede helft, toen gaandeweg de overige spelers ook aan minuten toekwamen, speelde Katwijk meer naar voren en kreeg een groter aandeel in de wedstrijd. De gelijkmaker na 65 minuten was op dat moment wellicht ook wel conform de verhoudingen, al kreeg Katwijk daar vanaf elf meter wel een uitgelezen kans voor. Amevor had volgens de scheidsrechter bij een hoekschop zijn tegenstander naar de grond getrokken en naar de stip gewezen. Marcel Huisman wist daar wel raad mee: 1-1.

In de slotfase had Dordrecht nog het geluk aan zijn zijde toen Jordi Zuiddam (vorig jaar nog RBC Roosendaal) een vrije trap vanaf 18 meter op de lat krulde.