Feyenoord de sterkste aan de Krommedijk

FC Dordrecht heeft de oefenwedstrijd tegen Feyenoord met 4-0 verloren. De Rotterdammers scoorde 4 maal voor rust. De wedstrijd werd in de beginfase ontsierd door vuurwerkbommen.

Die bommetjes werden na twaalf minuten op het veld gegooid door supporters van Feyenoord. Ook werden enkele kleine projectielen het veld op geslingerd. Scheidsrechter Lindhout zag zich, mede door de grote rookontwikkeling genoodzaakt het duel even stil te leggen. Na tien minuten kon de wedstrijd weer hervat worden.

Kort daarop volgde het openingsdoelpunt van de Rotterdammers. Na een vrije trap van Diego Biseswar tikte Leroy Fer de bal achter doelman Stef Doedee. Feyenoord kwam na een half uur spelen zelfs op 0-2. Kelvin Leerdam was de gevierde man. Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Guyon Fernandez maakte de nummer drie voor de Rotterdammers na een assist van Biseswar en Cisse scoorde vlak voor rust Feyenoord’s vierde.

Bij FC Dordrecht begonnen deze elf mannen in de basis: Doedee, Gielisse, Amevor, Versluis, Coster, Post, Rijsdijk, Koksal, Lopes, Jongebloet, Curiel.

De basisopstelling van Feyenoord was als volgt: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Nelom, Clasie, El Ahmadi, Fer, Biseswar, Fernandez, Cissé.

FC Dordrecht oefent a.s. zaterdag wederom. Dan is Dilettant de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld aan de Tiendweg in Krimpen aan de Lek.