Winst op FC Oss

FC Dordrecht heeft dinsdagavond een oefenduel met FC Oss met 2-1 gewonnen. Het team van trainer Theo Bos won op het terrein van WNC uit Waardenburg door doelputen van Jessy Mayele en Danny Post. Nick Coster werd vijf minuten voor rust met rood (2x geel) van het veld gestuurd.

In de eerste helft ging het duel redelijk gelijk op. Beide ploegen konden niet overtuigen. Opvallend was vooral het aantal gele kaarten dat Dordrecht incasseerde. Nick Coster (2x), Giorgio Achterberg en Kevin Patijn werden voor rust door scheidsrechter Martin van den Kerkhof op de bon geslingerd.

Via een doelpunt van Jessy Mayele kwamen de Schapenkoppen na twee minuten in de tweede helft op voorsprong. Oss kwam uit een strafschop, gegeven na een overtreding van Josimar Lima, terug tot 1-1, waarna Danny Post het duel met een al dan niet aangeraakte vrije trap besliste.

FC Oss, dat na een seizoen afwezigheid terugkeert in de Jupiler League, trad aan zonder ‘mister Dordrecht’ Bart van Muyen. De verdediger verruilde Dordrecht deze zomer na vijftien seizoenen voor de Brabanste club, maar kampt met een oogblessure.

Opstelling FC Dordrecht: Stef Doedee (46′ Van der Ploeg); Roderick Gielisse, Josimar Lima, Johan Versluis, Kevin Patijn (46′ Mawouna Amevor); Danny Post, Jeffrey Rijsdijk (46′ Serhat Koksal), Bjorn Vlasblom (46′ Jessy Mayele); Giorgio Achterberg (81′ Renaldo Jongebloet), Cecilio Lopes (81′ Casper van Beers) en Nick Coster.