Santy Hulst: Nog nooit zo’n eerste helft meegemaakt

FC Dordrecht-middenvelder Santy Hulst kon zich gisteren na afloop niet herinneren als voetballer ooit zo’n eerste helft te hebben meegemaakt. ,,Misschien ooit bij mijn oude amateurclub RCL,” stelde drievoudig doelpuntenmaker Hulst na de verrassende 3-2 triomf over titelfavoriet Willem II.

,,Maar ik zit lekker in mijn vel. We hebben een goede trainer en een fijne groep. De eerste twee wedstrijden hadden we al kunnen winnen, maar toen misten we nog te veel kansen. Wat ik de mooiste goal van de drie vond? Dan toch de eerste, een heerlijke dropkick vanaf zestien meter.”

Nick Coster was ondanks de knappe zege minder in zijn sas. De reden: zijn rode kaart. ,,Ik was echt heel verbaasd. Ik zet een sliding in, puur op de bal. Ook niet met gestrekt been of zo, en zeker niet op de man gericht. Ik moet zo bij de scheidsrechter komen, dan krijg ik uitleg. Maar tegen deze kaart gaan we zeker in beroep.” Voorzitter Ad Heijsman viel Coster meteen na de wedstrijd bij: ,,Dat gaan we absoluut.”

Trainer Theo Bos van FC Dordrecht was vooral tevreden over het niveau in de eerste helft. ,,Toen pikten we daar aan waar we in de twee voorgaande duels waren gebleven. Na rust was het iets minder, maar vergeet niet dat onze speelwijze ontzettend veel kracht kost. En we kregen natuurlijk ook twee prima kansen om de zaak af te maken. Wat ik van die rode kaart vond? Volkomen onterecht.”

Tekst: Andre Valk
Bron: AD De Dordtenaar