Eerste nederlaag voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de eerste competitienederlaag van het seizoen moeten incasseren. De ploeg van trainer Theo Bos ging bij Telstar, dat nog zonder overwinning was, met 3-0 onderuit.

Voor rust waren de Dordtenaren de betere ploeg. De gasten kregen voldoende kansen om de thuisclub pijn te doen, maar onder andere Jesse Mayele en Jeffrey Rijsdijk weigerden de trekker over te halen. Dat deed Telstar wel. Kevin Brands vond het doel halverwege de eerste helft: 1-0.

In de tweede helft zakte FC Dordrecht ver weg. De 2-0 van voormalig Sparta-speler Danny Schenkel was daarom niet eens onverdiend.

De Dordtenaren geloofden er na dat doelpunt niet meer in, waardoor de overwinning voor de club uit Velzen geen moment meer in gevaar kwam. Andrzej Ornoch maakte er zelfs nog 3-0 van.