FC Dordrecht onderuit in Almere

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij Almere City FC met 5-0 verloren. De Schapenkoppen waren kansloos tegen de dit seizoen boven verwachting presterende ploeg van trainer Dick de Boer.

De eerste speldenprik was nog van de Dordtenaren (een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk ging over), maar na acht minuten stond de thuisploeg al op voorsprong door een doelpunt van Thijs Sluijter. Het lukte het elftal van trainer Theo Bos niet om gevaarlijk te worden.

Almere City FC had pech toen Mikhail Rosheuvel de paal raakte, maar na een klein half uur spelen verdubbelde diezelfde speler alsnog de score. Na rust bleven de gastheren eenvoudig overeind. Doelman Stef Doedee moest zelfs in actie komen om erger te voorkomen voor zijn ploeg. Hij redde op een inzet van Sluijter.

Even later was de sluitpost alsnog kanloos op een inzet van spits Rihairo Meulens: 3-0. FC Dordrecht moest daarna zelfs met tien man verder na een rode kaart voor Roderick Gielisse. Fabian Serrarens zorgde met twee treffers voor de 5-0 eindstand.