Vlasblom geniet van overwinning op oude club

Met een brede glimlach stapte Dordtenaar Björn Vlasblom van het veld na de 3-2 triomf op Sparta. Voor de kuitenbijter op het middenveld betekende de driepunter veel, aangezien hij een Sparta-verleden heeft.

,,We wilden Sparta vanaf de eerste minuut opvreten, maar daar kwam niets van terecht. Wij liepen achter de Spartanen aan, zij konden steeds makkelijk de vrije man vinden en wij hadden totaal geen antwoord,” analyseerde hij na afloop van de wedstrijd

,,Met het nodige geluk leidden we bij rust toch met 2-1, waarna we het in de tweede helft recht hebben gezet en veel feller waren. Dit hadden we wel even nodig na die 5-0 nederlaag van twee weken geleden in Almere. Ja, thuis zijn we inderdaad beter op dreef dan uit op dit moment.”

Trainer Theo Bos had zijn ogen de eerste helft niet kunnen geloven. ,,Ik denk dat ik nog nooit zo boos ben geweest in de rust terwijl we toch een voorsprong hadden,” foeterde hij. ,,We wisten dat Sparta graag van achteruit opbouwt, zodat we wilden dat zij heel snel de lange bal zouden gaan spelen. Maar in plaats daarvan werden we aan alle kanten overlopen ondanks dat we met twee controleurs op het middenveld speelden.”

,,Jeffrey Rijsdijk heeft na de pauze mijn ongelijk bewezen door fantastisch in te vallen en voorop te gaan in de strijd,” zo had de oefenmeester gezien.

,,We hadden bij 3-1 de kans om de score verder uit te bouwen, maar wij waren te onzuiver om enkele kansrijke posities uit te spelen. Het is gelukkig goed gekomen en dat stemt mij enorm tevreden. Zeker ook omdat we thuis nog steeds ongeslagen zijn.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars