Heijsman: nieuw stadion zonder bios

2010104_heijsman

Voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht greep de mini-persconferentie rond de contractverlenging van trainer Theo Bos aan om op de stand van zaken rond het nieuwe stadion aan de Provincialeweg in te gaan.

,,In juni hebben we een voorlopige businesscase aan het gemeentebestuur aangeboden. Met man en macht werken we er momenteel aan om eind november een sluitende businesscase te kunnen overleggen,” vertelde Heijsman, die benadrukte dat in de plannen met betrekking tot het stadion en de omgeving geen bioscoop is opgenomen. ,,Ik ben blij dat Dordrecht een nieuwe bioscoop krijgt op de Stadswerven. Maar ik hecht er wel aan om de woorden van wethouder Piet Sleeking te weerleggen. Hij zei vorige week dat het onmogelijk was om zonder gemeentelijke bijdrage een bioscoop ergens anders in de stad te krijgen. Wij hadden een kandidaat, Euroscoop, die niet had ingetekend op de locatie Stadswerven maar wel een bios zonder een cent gemeentelijke bijdrage bij het stadion wilde vestigen. Overigens was een bioscoop al geschrapt uit de businesscase die we in juni hebben gepresenteerd.”

Heijsman gaf gisteren aan dat er inmiddels voldoende partners gevonden zijn die willen participeren in de plannen naast de Provincialeweg. ,,Van de 65000 vierkante meter is 25000 vierkante meter bestemd voor het nieuwe stadion. Voor de invulling van de overige ruimte hebben we inmiddels kandidaten gevonden in de dienstverlening, de horeca en de detailhandel, die aangegeven hebben om deel te nemen in de plannen.”

Wat betreft het tijdspad sprak Heijsman de hoop uit dat eind 2013/begin 2014 het nieuwe stadion opgeleverd kan worden. ,,Het jaar 2012 zou in het teken staan van de besluitvorming en het doorlopen van de procedures, dan kan begin 2013 mogelijkerwijs de eerste paal in de grond. Maar het is allemaal met een slag om de arm. We zijn nu zeven jaar bezig met de verwezenlijking van het nieuwe stadion, dat een absolute must is. Ik blijf strijdbaar, omdat ik denk dat het nog steeds haalbaar is.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01