FC Dordrecht geeft zege weg

FC Dordrecht heeft in eigen huis een 2-0 voorsprong weggegeven tegen SC Veendam. Aan de Krommedijk speelden de mannen van Theo Bos uiteindelijk nog met 2-2 gelijk.

Op slag van rust was het Cecilio Lopes die raak kopte uit een afgemeten voorzet van Shayron Curiel. De bezoekers uit Veendam konden daar weinig tegenover zetten want vlak na de thee leken de Dordtenaren het duel beslist te hebben. Lopes ontving de bal in het strafschopgebied, hij bewaarde het overzicht en bracht Jeffrey Rijsdijk in scoringspositie en die faalde niet: 2-0.

Niet veel later gooide een rode kaart van Josimar Lima roet in het eten voor de Schapenkoppen. De centrale verdediger liep tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op en daardoor raakte Dordrecht de weg kwijt. Na zwak keeperswerk van Stef Doedee tekende Danny Menting aan voor de aansluitingstreffer.

In de 83e minuut gebeurde wat al enige tijd in de lucht hing. Jonathan Opuku schoot Veendam naast FC Dordrecht waardoor de ploeg van trainer Gert Heerkes toch nog een punt uit het vuur kon slepen. Door de remise laat Dordrecht de kans liggen om zich steviger te nestelen in de middenmoot. Het heeft veertien punten verzameld uit elf wedstrijden.