Puntje in Oss

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij FC Oss met 3-3 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Theo Bos kwam knap terug van een 2-0 achterstand en pakte uiteindelijk een punt ondanks een rode kaart voor Danny Post.

In de matige eerste helft waren de Dordtenaren sterker. De eerste goede mogelijkheid was voor Giorgio Achterberg, maar hij vond doelman Richard Arends op zijn weg. Even later knalde Roderick Gielisse hoog over. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong door een kopbal van Christopher Bieber: 1-0.

Kort daarna produceerde Jesse Mayele in kansrijke positie een slap rolletje. Tien minuten voor rust verdubbelde FC Oss de score. Voormalig FC Dordrecht-speler Marcel van der Sloot benutte een penalty, nadat Mayele zijn tegenstander Dennis Janssen onderuit had gehaald: 2-0.

De 2-1 liet niet lang op zich wachten. Post zorgde voor de aansluitingstreffer met een knap schot. Mayele mikte in de slotminuut van de eerste helft naast.

Na rust kwam FC Dordrecht op gelijke hoogte. Een voorzet van Gielisse werd van dichtbij binnengewerkt door Cecilio Lopes: 2-2. Niet veel later moesten de gasten met tien man verder, toen Post rood kreeg na een overtreding op oud FC Dordrecht-speler Bart van Muyen.

FC Oss, dat zeker niet imponeerde, nam vervolgens het heft in handen. Een omhaal van Bieber belandde tegen de lat. De 3-2 viel alsnog toen Mawouna Amevor niet alert was, waardoor Marc Koot met een kopbal doelman Stef Doedee kansloos liet.

Na die treffer viel er helemaal weinig te genieten in Brabant. FC Dordrecht was lang niet bij machte om het de thuisclub nog lastig te maken en ook bij de FC Oss ontbrak de overtuiging om de score nog uit te breiden. Kort voor tijd maakte Santy Hulst van dichtbij toch gelijk: 3-3.

De vreugde leek van korte duur, want een minuut later kregen de gastheren opnieuw een strafschop. Van der Sloot vond nu Doedee op zijn weg, waardoor de Dordtenaren een terecht punt overhielden aan het duel.