FC Dordrecht werkt achterstand weg

FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport knap met 3-2 gewonnen. De ploeg werkte in de tweede helft een kansloos lijkende 0-2 achterstand weg. Cecilio Lopes maakte zijn honderdste treffer in zijn carrière.

De Dordtenaren keken al na 23 seconden tegen een 0-1 achterstand aan. Gillian Justiana bracht de gasten op voorsprong zonder dat er ook maar één speler van FC Dordrecht de bal had aangeraakt.

De thuisploeg herpakte zich en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Lopes vond keeper Bjorn Sengier op zijn weg en Tom Beugelsdijk kopte net over. Vervolgens verdubbelde Helmond Sport de score, toen Zarko Grabovac profiteerde van een fout van Roderick Gielisse: 0-2.

Na rust bleven de Brabanders in het eerste kwartier eenvoudig overeind, maar vervolgens kwam de thuisploeg toch terug in het duel. Santy Hulst zorgde op aangeven van Lopes voor 1-2. Na de aansluitingstreffer gingen de gastheren gedreven op jacht naar de gelijkmaker. Lopes maakte de verdiende 2-2, zijn honderdste doelpunt in zijn loopbaan.

Kort na dat doelpunt kreeg Helmond Sport twee goede kansen, maar FC Dordrecht bleef met hangen en wurgen overeind. In de slotfase golfde het spel op en neer en uiteindelijk zorgde de van een blessure teruggekeerde Wilmer Kousemaker voor 3-2.