Nederlaag in Sittard (incl audio & video)

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard met 2-0 verloren. De ploeg van trainer Theo Bos kon het de Limburgse ploeg niet voldoende lastig maken. Door de nederlaag is het linkerrijtje van de eerste divisie nog ver weg.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Sittard. De thuisploeg had een licht veldoverwicht en de eerste kans was voor Harrie Gommans, die in kansrijke positie volledig over de bal maaide.

Het duel weigerde echt op gang te komen, maar tien minuten voor rust kwam wel de 1-0 op het scorebord. Richard Stolte was trefzeker voor de Limburgers. Een minuut later kreeg de doelpuntenmaker nog een grote mogelijkheid, maar mikte hij naast. In de slotminuut van de eerste helft kregen de Dordtenaren de eerste mogelijkheid. Johan Versluis kopte voorlangs uit een voorzet van Roderick Gielisse.

Na rust kwam aanvaller Cecilio Lopes, die door een hoofdblessure niet fit genoeg was om heel de wedstrijd te spelen, in het veld. Hij moest echter lijdzaam toezien hoe de thuisploeg de score verdubbelde via Rick Geenen: 2-0.

Het machteloze FC Dordrecht was daarna geen moment in staat om het Fortuna Sittard nog lastig te maken. Mawouna Amevor haalde een inzet van Stolte nog van de lijn.