Winst A1 en B1, C1 thuis onderuit

Afgelopen zaterdag kwamen alle jeugdteams weer in actie voor de competitie. De A1 (op bezoek bij MVV, 1-2) en B1 (uit tegen ASWH, 0-6) wonnen hun wedstrijden, de C1 moest op eigen veld haar meerdere erkennen in Sparta Rotterdam. De Spartanen wonnen in Dordrecht met 0-3.

MVV A1-FC Dordrecht A1: 1-2 (0-0)

De A-jeugd heeft de lastige uitwedstrijd tegen MVV met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

In de beginfase was het duel aardig in evenwicht, toch kregen de Schapenkoppen al snel een buitenkansje om aan de leiding te komen. De strafschop die door de arbiter werd toegekend aan FC Dordrecht was echter niet besteed aan Samet Gorer. Naar mate de eerste helft vorderde, werden de Dordtenaren voetballend steeds sterker. De Limburgers hanteerde vaak de lange bal.

FC Dordrecht kwam goed uit de kleedkamer en begon scherp aan helft twee. Het duurde dan ook niet lang eer er wat te juichen viel. Na een goede voorzet van Everon Pisas kopte Nick Bolte zijn team op voorsprong: 0-1. Nadien kregen de Schapenkoppen kansen om de wedstrijd te beslissen, helemaal nadat MVV met tien man kwam te staan, maar toch viel de 0-2 pas in de slotfase (doelpunt Noel Goosens). In de blessuretijd maakte MVV de aansluitingstreffer, maar verder dan 1-2 kwamen de Limburgers niet. Conform het spelbeeld, was dat niet terecht geweest ook.

ASWH B1-FC Dordrecht B1: 0-6 (0-2)

In HI Ambacht had de B-jeugd weinig moeite met laagvlieger ASWH. Er werd uiteindelijk met 6-0 gewonnen, net als eerder dit seizoen in Dordrecht.

De Schapenkoppen hadden in deze wedstrijd veel balbezit. Niet altijd werd daar goed mee omgegaan. Maar wanneer er de juiste keuzes werden gemaakt, onstond er ook direct gevaar. Jearlon Martina (op aangeven van Ibrahim Toure) en Quincy Boogers (opnieuw een assist van Ibrahim) bepaalden de ruststand op 0-2.

De Dordtenaren hadden voor rust al weinig moeite met de tegenstander, na verloop van tijd in de tweede helft was het helemaal gedaan met de tegenstand, voor zover die er al was, van ASWH. Flink wat kansen en vier doelpunten verder eindigde het duel uiteindelijk in 0-6. De doelpunten kwamen in de tweede helft op naam van Ibrahim Toure (0-3, 0-5 en 0-6) en Quincy Boogers (0-4).

Door het verlies van Haaglandia (bij Excelsior Maassluis) en het gelijkspelen van Spijkenisse (thuis tegen SC Excelsior) kunnen de Schapenkoppen als koploper de winterstop ingaan. Dan moet wel de inhaalwedstrijd worden gewonnen tegen Alexandria’66.

FC Dordrecht C1-Sparta Rotterdam C1: 0-3 (0-0)

De C-jeugd heeft de rijnmondderby tegen Sparta Rotterdam verloren. Bij rust was de stand nog 0-0, het werd uiteindelijk 0-3.

In de eerste helft bepaalden de bezoekers het spelbeeld. Sparta had het meeste balbezit en kwam tot zeker drie grote kansen om te scoren. De Schapenkoppen lieten zich ook zien en kregen ook een aantal mogelijkheden (de beste voor Bradley Pisas). Doelpunten vielen er nog niet.

In de tweede helft kwamen de Spartanen na een benutte strafschop aan de leiding. Ondanks het feit dat er ook kansen waren voor FC Dordrecht (de beste voor invaller Dennis van der Heijden en Oussama Yekhlef) werd er niet gescoord. Sparta Rotterdam, dat juist de voorbije wedstrijden zoveel moeite had met scoren, vond nadien nog twee keer het net: eindstand 0-3. Het was zeker geen slechte wedstrijd van de Dordtenaren en een nederlaag tegen Sparta is zeker geen schande.