Belofte’s met 10 man naar een punt

Het Beloftenteam heeft de competitiewedstrijd in Tilburg tegen Jong Willem II met 0-0 gelijkgespeeld. Een groot gedeelte van de wedstrijd stonden de Schapenkoppen met tien man.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft kansen om de score te openen, maar de treffer bleef uit. Nadat keeper Ramon Lujano Benavides na zo’n kleine 25 minuten spelen met rood naar de kant werd gestuurd (hands buiten de zestien) kwamen de Schapenkoppen met tien man te staan. Spits Deniz Alkac werd opgeofferd voor reserve doelman Jeffrey Verkerk. Na de vrije trap van Willem II die was toegekend voor de handsbal van Lujano Benavides, ontstond er een scrimmage waarbij er opnieuw hands werd gemaakt door een Schapenkop, maar ditmaal binnen de zestien meter. De penalty voor de thuisploeg was echter aan Rangelo Janga niet besteed. De spits schoot het speltuig hoog over de goal van Verkerk. Nadien kreeg Willem II opnieuw kansen om te scoren, maar het dichtst bij een doelpunt was Giorgio Achterberg namens FC Dordrecht. Een vrije trap van Achterberg ging over de doelman heen, maar sprong via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Na de rust waren er kansen voor beide teams om de score te openen. Jeffrey Verkerk hield met een aantal goede reddingen zijn team op de been en zijn teamgenoot Samet Gorer kreeg de beste mogelijkheid om FC Dordrecht op voorsprong te schieten. Uiteindelijk werd er niet gescoord en behaalden tien Dordtenaren een punt in Tilburg.

Na de winterstop wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd op 23 januari 2012 tegen Jong VVV Venlo.