Tweemaal winst, eenmaal verlies jeugdteams

De A1 en B1 deden afgelopen weekend goede zaken door te winnen. C1 moest helaas zijn meerdere erkennen in NEC/FC Oss.

FC Dordrecht A1-De Treffers A1: 3-0 (1-0)

De A-jeugd heeft tegen laagvlieger De Treffers “een regelmatige overwinning” behaald. Het werd uiteindelijk 3-0.

Tegen een zeer verdedigende tegenstander, was het aanvankelijk lastig voor de Schapenkoppen om tot echte kansen te komen. Naarmate de eerste helft vorderde werd de muur die de tegenstander optrok steeds beter geslecht en ontstonden er goede kansen. Uiteindelijk was het Gino Boers die ver in de eerste helft met een strakke en onhoudbare schuiver in de hoek de Groesbeekse keeper versloeg: 1-0.

Na rust was het wachten op de tweede Dordtse treffer. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn eer de score een hoger aanzien zou krijgen. Een mooie aanval, waarna Nick Bolte de bal netjes voor bracht en Noel Goosens goed wist af te ronden, betekende de 2-0. Een zelfde beeld had niet veel later de derde treffer op kunnen leveren. Weer was Nick de aangever, ditmaal wist Noel niet te scoren. Nadat Remon Luksch eerder al een paar keer net te kort gekomen was en de binnenkant van de paal had geraakt, ging hij zelf achter de bal staan om een strafschop te nemen omdat hij binnen de zestien meter ten val was gebracht. Remon had weinig moeite het buitenkansje te verzilveren en schoot gemakkelijk raak vanaf de stip: 3-0.

Fortuna Sittard kwam thuis verassend genoeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Westlandia, de ploeg waar de Limburgers eerder in het seizoen nog met liefst 9-2 van hadden gewonnen. Het blijft dus ongemeen spannend in de competitie en het kampioenschap voor FC Dordrecht A1 behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

FC Dordrecht B1-Spijkenisse B1: 2-1 (0-0)

De B-jeugd heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de tweede divisie. Op eigen terrein werd de topper tegen de nummer twee Spijkenisse met 2-1 gewonnen.

Door het gedurfde spel van de tegenstander (man op man en de aanval zoekend) werd het een echte wedstrijd. Voor de rust waren de Schapenkoppen het dichtst bij een treffer. Tweemaal werd de lat geraakt en eenmaal de paal. Ondanks de kansen op de voorsprong, viel er nog wel wat aan te merken op het spel van FC Dordrecht.

Na de rust een beter spelend FC Dordrecht, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Nadien gingen de Dordtenaren hartstochtelijk op jacht naar herstel. In een tijdsbestek van tien minuten werd de wedstrijd omgedraaid in het voordeel van de Schapenkoppen door twee rake knallen van Wim de Jong.

Nadien zette Spijkenisse aan en kreeg FC Dordrecht zelf kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen. Het bleef echter bij 2-1. De voorsprong van FC Dordrecht op Spijkenisse bedraagt nu vier punten.

FC Dordrecht C1-NEC/FC Oss C1: 1-2 (1-0)

De C-jeugd heeft op eigen veld de punten moeten laten aan de tegenstander. De thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss eindigde in 1-2.

Opnieuw speelden de Schapenkoppen met name voor de rust een goede partij. Er ontstonden kansen en er werd weinig weggegeven. Net als tegen VVV/Helmond Sport, was het ook in deze wedstrijd Oussama Yekhlef die de score opende door met het hoofd te scoren (ditmaal uit een vrije trap van aanvoerder Sebastiaan Kaal).

Na de rust waren er een aantal kansen op de 2-0 (onder meer voor David Wemmenhove die de bal uit de rebound bij een corner net over de goal schoot). Alhoewel de tegenstander in heel de wedstrijd eigenlijk nauwelijks echt gevaarlijk geweest was, trokken ze de wedstrijd in de eindfase wel naar zich toe door twee keer te scoren. De Dordtenaren gingen daarna nog op zoek naar de gelijkmaker. Het mocht echter niet meer baten. NEC/FC Oss zou met 1-2 winnen.