FC Dordrecht pakt punt tegen Willem II

FC Dordrecht heeft een punt gepakt op bezoek bij Willem II. In het uitverkochte Koning Willem II-stadion werd het 1-1. Voor de ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld was Santy Hulst trefzeker.

Vooral in het eerste half uur van de eerste helft speelde FC Dordrecht verdienstelijk in Tilburg. De 0-1 van Hulst, die doelman David Meul kansloos liet met een knap afstandsschot, was verdiend. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Donny de Groot zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker: 1-1.

Dat doelpunt gaf de thuisploeg duidelijk vertrouwen, want in de tweede helft werd FC Dordrecht met de rug tegen de muur gezet. Keeper Nick van der Ploeg redde bekwaam op een inzet van invaller Danny Guijt en ook daarna moest hij een paar keer handelend optreden.

FC Dordrecht-aanvaller Cecilio Lopes, die tachtig minuten onzichtbaar was, schoot tien minuten voor tijd maar net naast. Een vrije trap van Wilmer Kousemaker vloog net naast.

In de hectische slotfase kreeg met name Willem II nog kansen om de drie punten in huis te houden, maar de Dordtenaren hielden stand.