Spectaculaire zege aan de Krommedijk

FC Dordrecht heeft in een spectaculair duel met 4-3 gewonnen van FC Den Bosch. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld werkte na rust een 0-2 achterstand vakkundig weg. Santy Hulst maakte de winnende treffer.

De eerste helft begon dramatisch voor de Dordtenaren. De Brabanders stonden na een minuut spelen al op voorsprong door een doelpunt van Hasan Kilic: 0-1. De gasten bleven voor rust vervolgens eenvoudig op de been. FC Dordrecht kwam er aanvallend niet aan te pas en de Bosschenaren leunden achterover. Na een half uur verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Paco van Moorsel liet keeper Nick van der Ploeg met een afstandsschot kansloos: 0-2.

Tien minuten na rust kwam FC Dordrecht terug in de wedstrijd. Nick Coster werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Cecilio Lopes miste vanaf elf meter, maar attent was in de rebound: 1-2. De aanvaller maakte kort daarna ook gelijk: 2-2.

De thuisploeg zocht naar meer, maar kreeg een domper te verwerken toen Tom van Weert uit het niets 2-3 maakte. Het antwoord van het sterke FC Dordrecht volgde direct na de aftrap. Jeffrey Rijsdijk knalde de bal van grote afstand achter de verbouwereerde doelman Kevin Begois: 3-3. Kort voor tijd kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Hulst was de gevierde man door de uiteindelijk beslissende 4-3 te maken.

Door de zege blijft FC Dordrecht in de race voor een plaats in de play-offs. De Dordtenaren staan negende.