FC Dordrecht wint eerste oefenwedstrijd

FC Dordrecht is de voorbereiding in Elst begonnen met een 0-7 overwinning bij SV Spero. De derdeklasser uit de woonplaats van Theo Bos was een gastvrije sparringpartner voor de eerste oefenwestrijd waaruit na één week training uiteraard nog nauwelijks conclusies getrokken konden worden. Bos hield het na afloop dan ook neutraal: “Er moet nog een hoop gebeuren”.

Dordrecht – in het traditioneel rood-wit – startte op het zonovergoten Sportpark De Pas met de nieuwelingen Warner Hahn (doel), Ricardo Samoender (linksback), Adnan Alisic (midden) en Lars Veldwijk (spits) in de beginopstelling. Voor de rest waren er vertrouwde gezichten te zien. Achterin Gielisse, Lima en Versluis (met aanvoerdersband), op het middenveld Post en Rijsdijk en voorin op de vleugels Mayele en Curiel.

Na rust maakte Jhonny van Beukering zijn debuut en mochten de uit de opleiding doorgestroomde Ramon Lujano Benevides (doel), Obi Onyeike (rechtsback), Rick de Graaf (centraal achterin) en Michael Potkamp (middenveld) hun eerste minuten in de hoofdmacht maken. Amevor en Kousemaker waren de overige verse krachten. Het kwartet Samoender, Rijsdijk, Mayel en Curiel speelden als enige de hele wedstrijd.

De veranderde invulling veranderde niet het spelbeeld. Zoals te verwachten voltrok die zich twee keer 45 minuten op de helft van de gastheren. Bij vlagen waren er aardige combinaties zichtbaar, maar gaandeweg zakte het tempo tegen de massale verdedigingsmuur van Spero uit de wedstrijd. “Het inspelen en samenspel moet nog beter”, zie Theo Bos. “Daar gaan we van de week aan werken”.

Na 12 minuten tekende Jessy Mayele pingelend over de de achterlijn voor de eerste seizoenstreffer (0-1). Tien minuten later viel het tweede doelpunt. Lars Veldwijk kopte een voorzet van Roderick Gielisse vallend in de verre hoek (0-2). Kort voor de thee kon Veldwijk op aangeven van Jeffrey Rijsdijk zijn tweede goal laten noteren (0-3).

In de tweede helft vielen de doelpunten snel. Wilmer Kousemaker prikte binnen uit een rebound na een geplaatste kopbal van Van Beukering (0-4) en even later rondde Rijsdijk een voorzet van Curiel bekwaam af (0-5). Na meer dan een handvol gemiste en gekeerde kansen noteerden Kousemaken (op aangeven van Obi Onyeike) en Jhonny van Beukering (op een assist van Mayele) de eindstand (0-7).

Opstelling eerste helft:
Hahn; Gielisse, Lima, Versluis, Samoender; Post, Alisic, Rijsdijk; Mayele, Veldwijk, Curiel.

Opstelling tweede helft:
Lujano; Onyeike, Amevor, De Graaf, Samoender; Kousemaker, Rijsdijk, Potkamp; Mayele, Van Beukering, Curiel.

De in de vakantie aan zijn meniscus geopereerde Björn Vlasblom en de derde doelman Niels Konijnenburg kwamen niet in actie.