Winst in Presikhaaf

De tweede wedstrijd in de voorbereiding heeft FC Dordrecht met 2-5 gewonnen bij FC Presikhaaf.

De kersverse eersteklasser uit Arnhem die onder leiding van trainer Dennis van Beukering in een paar jaar tijd vanuit de vierde klasse omhoog is geklommen bleek een goede tegenstander. Afgelopen donderdag tegen AZ had het ook lang goed partij gegeven en zaterdag bleek de thuisclub het met name na rust goed vol te houden, maar het grote wisselen had toen al plaats gevonden.

Veldwijk_20120701Bij FC Dordrecht ontbraken Adnan Alisic die met een gevoelige hamstring uit voorzorg aan de kant werd gehouden en Björn Vlasblom die nog van een meniscusoperatie revalideert. Jessy Mayele moest na tien minuten wedstrijd met een hamstringblessure afhaken en kort na rust moest Josimar Lima met een gapende hoofdwond een paar hechtingen gaan halen in het ziekenhuis.

Positief was het debuut van Garry Mendes Rodrigues die aan de rechterkant liet zien iets met de bal te kunnen. In de tweede helft mocht Javier Martina (Ajax) laten zien wat hij kon en was daar de rentree van Rogier Molhoek in het shirt van FC Dordrecht. De 31-jarige middenvelder houdt momenteel op de Krommedijk zijn conditie op peil en mocht (als aanvoerder) een helft meespelen.

Door twee doelpunten van Jeffrey Rijsdijk (twee maal op bijna identieke wijze de diepte ingestuurd) halverwege met 0-2. Na rust scoorde Lars Veldwijk twee maal waarvan één uit een strafschop. Shayron Curiel bepaalde de eindstand op 2-5.