Dordrecht oogst lof in Katwijk

Tussen de Katwijkse duinen speelde FC Dordrecht op het schitterende sportpark Nieuw Zuid een gedegen oefenwedstrijd tegen Quick Boys. Met Harry van den Ham voor het eerst op de bank werd een keurige 0-4 genoteerd. Gevierde man was Lars Veldwijk met drie treffers. Het laatste doelpunt kwam van de voet van Wilmer Kousemaker.

Zonder Alisic, Lima, Mayele, Rijsdijk, Versluis en Vlasblom, die allen voornamelijk uit voorzorg tegen de verschillende pijntjes aan de kant werden gehouden, ontstond er ruimte voor Danny Post centraal achterin, de eerste basisplaats voor Rogier Molhoek en een hele wedstrijd voor Javier Martina die hard zijn best doet om op de Krommedijk een contract te verdienen.

Het Dordtse veldspel was verzorgd en speelde zich aanvankelijk vooral op de helft van de thuisclub af, de stugge defensie van Quick Boys gaf vooralsnog geen krimp. Tot het moment dat Danny Post de opkomende Ricardo Samoender op maat de diepte in stuurde. De perfecte voorzet van de linksback kon door Lars Veldwijk tegen het net worden geschoven: 0-1.

In de daaropvolgende fase verscheen de ploeg van Jos van Eck twee maal gevaarlijk voor het doel van Ramon Lujano Benevides die ook een hele wedstrijd had toebedeeld gekregen. De jonge keeper had in beide gevallen de hulp van het aluminium nodig om de nul te behouden.

In de rust bracht Jos van Eck een compleet nieuw elftal binnen de lijnen die fris aan de tweede helft begonnen. Toch sloeg het ongewijzigde Dordt al snel een nieuwe bres. Andermaal stond Danny Post aan de basis. Zijn dieptepass was perfect op maat waarna Lars Veldwijk met een subtiele lob de 0-2 aantekende.

In de 60e minuut kreeg Ingmar Maayen een half uur speeltijd om zijn kwaliteiten te laten zien. Maayen maakte in 2007 zijn debuut bij FC Utrecht, maar daarbij bleef het ook in de Domstad. Twee seizoenen geleden tekende de aanvaller bij AGOVV en na een lange blessure probeert hij nu nieuw onderdak te vinden. Binnen vier minuten had Maayen al resultaat. Binnen het strafschopgebied werd zijn actie onreglementair gestuit en kon scheidsrechter Lindhout niets anders doen dan naar de stip wijzen. Veldwijk vonniste beheerst: 0-3.

Wilmer Kousemaker speelde voor het eerst sinds een half jaar een wedstrijd volledig uit. Zelf op het einde had hij nog kracht op diep te gaan. De ziekte van Pfeiffer die de belangrijke middenvelder lange tijd parten speelde, lijkt daarmee definitief overwonnen. Kousemaker bekroonde zijn optreden met een fraaie treffer. Zijn vrije trap verdween netjes in de bovenhoek: 0-4.