Afscheid Johan Versluis

Versluis 20120316_13

Vanavond voor de aftrap van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Excelsior zal er afscheid genomen worden Johan Versluis. Deze week werd bekend dat de centrale verdediger noodgedwongen zijn voetbalcarrière vroegtijdig zal moeten beëindigen. De club en de Supporters Vereniging zullen op het veld Johan gezamenlijk bedanken voor zijn lange staat van dienst op de Krommedijk.

Johan Versluis, geboren en getogen Dordtenaar, begon bij hem thuis om de hoek bij SSW met voetballen. Zijn talent werd gescout door Feyenoord waarna hij nog een seizoen bij Willem II in de jeugd speelde voor hij in 2001 werd binnengehaald in de opleiding van de FC Dordrecht. Via de A-junioren en het belofte-elftal bereikte hij de eerste selectie.

Zijn debuut was op 30 september 2005. In de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles viel hij na rust in voor Bart van Muyen. Sindsdien verscheen Johan nog 162 keer in de Dordtse hoofdmacht waarin hij uitgroeide tot een cultheld. Als jongen van de stad werd hij een publiekslieveling wiens naam elke wedstrijd door de supporters werd gescandeerd. Zijn integere persoonlijkheid en rustige uitstraling maakte zijn populariteit alleen maar groter. Daarnaast was Johan altijd bereid om buiten het voetbal om invulling te geven aan maatschappelijke zaken en had immer tijd voor de supporters.

Een tijdens de medische keuring in augustus geconstateerde hartafwijking maakte de uitwedstrijd bij Emmen dit seizoen tot zijn allerlaatste in het shirt van FC Dordrecht. Op zijn 29e moet Johan Versluis nu stoppen met betaald voetbal.

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01