Leuke partij tegen Anderlecht

FC Dordrecht speelde vrijdagmiddag op het fraaie trainingscomplex van Neerpede een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De kampioen van België, dat aantrad met niet-basisspelers en beloften, won met 3-2.

Gert Kruys, die de volledige selectie mee naar Brussel had genomen, startte in de bekende samenstelling en zag zijn ploeg met name in het eerste half uur goed voetballen. Op het verwarmde grasveld kwam Dordt goed uit de voeten. Lars Veldwijk opende al na vijf minuten de score (0-1) waarna er nog kansen op meer waren.

Warner Hahn behield aanvankelijk de voorsprong door na 34 minuten een strafschop van Sterckx te keren. In de laatste vijf minuten voor rust trokken de Belgen de score alsnog naar zich toe. Reynaldo en Lumu zetten een 2-1 tussenstand op het bord.

Na de thee werd Anderlecht gaandeweg de bovenliggende partij. Najar tekende voor de 3-1. Javier Martina bepaalde uiteindelijk de eindstand: 3-2.