“We waren te gretig”

FC Dordrecht zal het de komende weken zonder doelman Warner Hahn moeten stellen. De Amsterdamse sluitpost liep in de slotfase van het duel tegen Go Ahead Eagles een schouderblessure op, die hem minimaal drie weken buiten de lijnen zal houden.

Het was een extra tegenvaller voor FC Dordrecht, dat in de derde poging na de winterstop weer van winst verstoken bleef. Toch had trainer Gert Kruys na afloop vrede met de 1-1 uitslag. ,,Het had namelijk ook nog de verkeerde kant op kunnen vallen, dus we moeten maar vrede hebben met deze uitkomst,” was het commentaar van de oefenmeester, die echter vooral het accent legde op de eerste helft.

,,In dat wedstrijddeel hadden we meer afstand moeten nemen. Toen zetten we veel druk, hadden ook na de prachtige goal van Jeffrey Rijsdijk fraaie kansen op meer maar we verzuimden door te drukken. Zeker na de nederlaag van een week eerder tegen Helmond Sport waren we heel gretig om een goed resultaat neer te zetten. Dat had er voor rust zeker ingezeten.”

Na de gelijkmaker van Xander Houtkoop wankelde FC Dordrecht nadrukkelijk. ,,We hebben veel gegeven voor rust, misschien zelfs te veel. Nee, de treffer van de Eagles verwijt ik Warner niet. Dat doe ik nooit, zulke dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Ik vond dat we daarna de draad weer goed oppakten. Lars had daarna driemaal de kans om ons op voorsprong te brengen, maar hij deed het niet. Maar in de slotfase hebben we ook het geluk aan onze zijde gehad.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD