Resultaten jeugdteams 02/03

De jeugdteams van FC Dordrecht zijn in het eerste weekend van maart verstoken gebleven van een zege in de competitie. De A-jeugd verloor op eigen terrein van MVV (2-4), de topper die de B1 in Rotterdam speelde tegen Spartaan’20 eindigde zonder goals (0-0) en de C1 speelde in Tilburg gelijk tegen Willem II/RKC (1-1).

De A1 begon goed tegen MVV. Al snel bracht Noel Goosens de 1-0 op het bord, maar de score werd niet uitgebouwd en nog voor de rust kwamen de Limburgers op gelijke hoogte: 1-1. Na de rust namen de bezoekers zelfs een voorsprong, maar de verhoudingen werden door Bram Soffers weer hersteld: 2-2. Nadat MVV opnieuw op voorsprong was gekomen, gingen de Schapenkoppen risico’s nemen in de jacht op de gelijkmaker en meer. In de counter besliste MVV de wedstrijd: 2-4.

De B-jeugd begon ook goed aan de wedstrijd. Binnen de minuut raakte Gervane Kastaneer met een hard schot de onderkant van de lat. Aanvankelijk moesten de Schapenkoppen de grip zien te krijgen op de tegenstander, maar toen dit eenmaal gebeurd was, werd er goed gespeeld en ontstonden er kansen om te scoren. Het bleef echter bij 0-0, zodat de Dordtenaren niet uitlopen op concurrent Spartaan, maar ook geen terrein hebben verloren.

De C1 had het tegen Willem II/RKC vooral in de eerste helft moeilijk. Bij rust keken de Schapenkoppen terecht tegen een achterstand aan. Na de rust kwamen ze beter in hun spel en aan voetballen toe. Er onstonden kansen en Cheick Toure bracht zijn team naast Willem II/RKC: 1-1. Het zou bij de puntendeling blijven, ondanks het feit dat er nog mogelijkheden waren op de winst.