Winst A1 & B1, verlies C1

Alle jeugdteams kwamen afgelopen zaterdag weer in actie in competitieverband. De A1 en B1 wonnen hun duel, de C1 verloor helaas.

A1 keek in de thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord al snel tegen een achterstand aan. Maar uiteindelijk werd er na de rust orde op zaken gesteld en alsnog gewonnen: 2-1. Op een zwaar en moeilijk te bespelen veld, kwamen de Schapenkoppen toch in fases tot goed voetbal en onstonden er de nodige kansen. Quincy Boogers bracht zijn team vanaf de strafschopstip op 1-1, Bram Soffers maakte uit een corner van dichtbij de winnende treffer: 2-1. Omdat koploper Barendrecht op bezoek bij ARC hard onderuit ging (6-2), is de spanning in de competitie weer terug. Helemaal gezien het feit dat volgende week de wedstrijd Barendrecht-FC Dordrecht op het programma staat.

B1 won in Nijmegen van de amateurs van NEC. Het was geen beste wedstrijd van de Schapenkoppen, terwijl het duel bij rust al beslist was en Sportclub NEC in heel het duel nauwelijks gevaarlijk werd. De Dordtse goals werden gemaakt door Shairon Kalmzez (tweemaal) en Jearlon Martina. In de tweede helft bracht de thuisclub uit een standaardsituatie de eindstand op het scorebord: 1-3. De B1 deed goede zaken omdat de nummer twee Spartaan’20 in Rosmalen met 1-0 ten onder ging tegen OJC.

C1 verloor op eigen veld van JVOZ. De wedstrijd eindigde in 1-2. Bij rust stond JVOZ met 0-1 voor, de winnende treffer maakten ze vlak voor tijd. Tussendoor had Rogerio Wijnaldum FC Dordrecht naast JVOZ gebracht. Het was vooral een fysieke strijd. In fases werd er toch ook goed gespeeld en de Schapenkoppen kregen kansen om meer goals te maken. Helaas werden er geen goede keuzes gemaakt bij het uitspelen van de kansen. Voor het eerst sinds een lange periode stond de C1 weer met lege handen. Gelukkig waren de overige uitslagen gunstig, veel schade liep de C1 niet op. Volgende week wacht MVV, ook weer een tegenstander die onderin staat en de punten hard nodig heeft.