Resultaten jeugdteams 23/03

Op de koudste 23 maart ooit, kwamen alle jeugdteams van FC Dordrecht weer in actie voor de competitie. De A1 verloor bij Spartaan’20, de B1 won in een doelpuntrijke wedstrijd van Spijkenisse en de C1 ging eervol ten onder op Varkenoord tegen koploper Feyenoord.

De A1 speelde in Rotterdam tegen Spartaan’20 een goede eerste helft. Daarbij vielen er overigens weinig kansen te noteren. Vlak na rust brak Noel Goosens de ban door de 0-1 te maken. Na de openingstreffer gingen de Schapenkoppen minder spelen en kregen ze daarvoor het deksel op de neus, ondanks het feit dat ze nog wel een aantal grote kansen kregen op de 0-2. Spartaan’20 won met 2-1.

De B1 speelde een moeizame thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. Het werd uiteindelijk 4-3. Al snel in de wedstrijd bracht Gervane Kastaneer de Dordtenaren op voorsprong, en na al een aantal kansen niet benut te hebben, kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft langszij. Toch gingen de Schapenkoppen met een voorsprong de rust in door een benutte strafschop van aanvoerder Justin Spruijt. In de tweede helft gebeurde er van alles. FC Dordrecht liep uit naar 3-1 (doelpunt Jearlon Martina), Spijkenisse kwam terug tot 3-2, de marge van de voorsprong werd door Shairon Kalmez weer uitgebouwd (4-2), waarna Spijkenisse opnieuw de aansluiting vond: 4-3. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Een terecht toegekende strafschop wegens hands op de doellijn van een Schapenkop, werd echter niet benut.

De C1 leverde in fases een goede wedstrijd af op Varkenoord tegen Feyenoord, maar moest het wel afleggen tegen de koploper. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Rotterdammers. Het Dordtse doelpunt kwam op naam van Shaquille Pinas.

Ondanks de nederlaag, houd de A1 nog altijd kans op de titel omdat de koploper Barendrecht niet verder kwam dan 2-2 bij Alphense Boys. Aanstaande maandag speelt de A1 bij- en tegen Barendrecht. De B1 blijft koploper en is verder uitgelopen op de nummer twee Spartaan’20. Spartaan kwam niet in actie, hun wedstrijd werd afgelast. C1 is gezakt op de ranglijst. De situatie blijft spannend, maar het team heeft nog alles volledig in eigen hand. De wedstrijd van volgende week tegen MVV is weer een belangrijke.