Waardig afscheid krijgt geen vervolg

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Oss herdacht FC Dordrecht zijn op 28 februari overleden trainer Theo Bos. Tijdens de klanken van het lied ‘Nummer 4’ liepen de Lammetjes van de Juniorclub met vlaggen, lampionnen en ballonnen in een lang lint het veld op. Terwijl de supporters meezongen met ‘You never walk alone’ brachten de spelers een witte roos bij het portret van de trainer die op de middenstip stond opgesteld. Voorzitter Ad Heijsman sprak een Im Memoriam waarna de Lammetjes het licht van hun wensballonnen naar de hemel loslieten. De afsluitende minuut stilte was heel erg stil…

Een waardig afscheid van een imposant mens. Een gepaste ceremonie met een indrukwekkend aanzien, precies zoals Theo Bos zelf ook was.

De ontroering ebde na een minuut of vijf pas uit de benen van de thuisclub die tot dan toe het initiatief aan de gasten uit Oss hadden moeten laten. De ploeg van aanvoerder (en ex-Schapekop) Marcel van der Sloot had tot aan het eerste fluitsignaal respectvol meegewerkt aan de plechtigheid. maar hervond vervolgens als eerste het sportieve belang.

Het overwicht werd daarna door FC Dordrecht terug veroverd, maar het spel strandde vooral in goede bedoelingen en onbegrijpelijke arbitrale beslissingen. Zoals het moment waarop Lars Veldwijk de Osse keeper passeerde, maar vrij voor het lege doel ter aarde ging. Waar het hele stadion rekende op een strafschop en een waarschijnlijke voorsprong, kreeg de Dordtse spits een gele kaart en vrije trap tegen.

Meer dan een half uur lang had Dordrecht het betere van het spel, uitgespeelde kansen bleven echter achterwege. Aan de overkant had Oss in de 40e minuut aan één geslepen kopbal van Kenny Teijsse voldoende om wel tot scoren te komen: 0-1.

Ook na rust toonde Dordt zijn goede bedoelingen, maar slaagde het er niet in een echte vuist te maken. Slechts bij vlagen liepen de combinaties zoals ze moesten lopen, daartussen was het zoeken naar het juiste ritme en de weg om de Osse verdediging te slechten. Dordt verdiende de gelijkmaker zeker (waarna misschien nog meer tot de mogelijkheden zou hebben kunnen behoren), daarvoor had het echter attenter met de paar verkregen kansen om moeten gaan.

Het gelukte echter niet het doel te vinden waardoor FC Dordrecht uiteindelijk met een dubbel leeg gevoel de kleedkamer weer op moest zoeken.