Het bewijs

20130329-ES-003

Natuurlijk ging het vrijdagavond na afloop van de wedstrijd ook over die twaalfde minuut. Lars Veldwijk was met een splijtende pass de diepte in gestuurd. De Dordtse spits had slim de buitenspelval ontweken en zo vrije doortocht in de richting van het Osse doel verkregen. Met een schijnbeweging omspeelde hij keeper Richard Arends en leek de bal in het verder lege doel te kunnen schuiven.

Op het laatste moment kwam Veldwijk echter ten val. “Oké, dan maar een strafschop”, was de conclusie op de tribune. Met de conform de reglementen daarbij behorende rode kaart voor de keeper van FC Oss zou het daarna met de wedstrijd ongetwijfeld ook wel goed gaan komen.

De scheidsrechter floot inderdaad. Alleen wees hij de andere kant op en toonde Veldwijk een gele kaart wegens een schwalbe.

Een onbegrijpelijke beslissing in de ogen van alles in een groen shirt en iedereen die daarvoor was komen kijken. “Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik die gele kaart zag”, beaamde Lars Veldwijk. “Het was een honderd procent strafschop. Ik was die keeper voorbij en werd onderuit getrokken”.

Vervolgens verwoordde de topscorer wat iedereen op de tribune had gedacht: “Wie gaat er nou vallen voor een leeg doel?”

Veldwijk vertelde dat Arends had toegegeven hem geraakt te hebben. “Het was een strafschop”, had de doelman eerlijk bekend. Maar vervolgens kon hij wel stiekem in zijn gehandschoende vuistje lachen omdat Bekebrede anders had besloten.

Het bewijs van het ongelijk van de arbiter werd door fotograaf Erwin Spek feilloos vastgelegd. Op de uitvergroting is duidelijk te zien hoe de rechterhand van Arends het been van Veldwijk raakt.

Het had dus ook heel anders af kunnen lopen gisteravond…

Foto: Erwin Spek

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01