Resultaten jeugdteams 13/04

Alle jeugdteams kwamen deze zaterdag weer in actie. De A1 rukte op naar de tweede plaats door een 2-3 overwinning bij ZSV, de B1 pakte door een 1-0 winst op Bennekom niet alleen de eerste periodetitel, ook liepen ze uit op Spartaan en de C1 moest thuis zijn meerdere erkennen in PSV: 0-5.

De A1 heeft de uitwedstrijd bij ZSV met 2-3 gewonnen.

Het werd de Schapenkoppen niet makkelijk gemaakt tegen de negatief spelende hekkensluiter van de competitie. Aangezien het veld ook niet uitnodigde om een goed positiespel te spelen, moest er geduld op worden gebracht en moesten de mouwen opgestroopt worden.

Er ontstonden kansen en Noel Goosens zette zijn team op voorsprong. Via een counter kon ZSV aan de 1-1 komen.

Na de rust werd de tegenstander kapot gespeeld en de stand naar 1-3 getild door goals van Everon Pisas en wederom Noel Goosens. ZSV bepaalde via een vrije schop de eindstand op 2-3.

De B1 heeft op eigen veld hekkensluiter Bennekom met 1-0 verslagen.

De eerste helft van de Schapenkoppen was niet goed. Er onstonden wel wat goede kansen, maar gescoord werd er niet voor de rust.

In de tweede helft was het allemaal een stuk beter wat de Dordtenaren lieten zien. Er werden meer kansen gecreeerd, waaruit opnieuw geen goal viel. Tegen een oppertunistische tegenstander, bezorgde aanvoerder Justin Spruijt zijn team alsnog de volle winst door de enige goal van de wedstrijd te maken: 1-0.

Met deze zege heeft de B1 beslag gelegd op de eerste periodetitel waarmee deelname aan de nacompetitie verzekerd is. Maar het hoofddoel blijft het kampioenschap. Ook daarin werden er goede zaken gedaan. De nummer twee Spartaan’20 kwam bij Quick namelijk niet verder dan 0-0.

Voor de C1 was PSV een maatje te groot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-5.

De Schapenkoppen gaven een helft lang PSV goed partij. De wedstrijd was vrij gelijk opgaand en er waren kansen voor beide doelen. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft was PSV duidelijk beter en had het de overhand. De Brabanders liepen uit naar 0-5.

Omdat de nummer 12 Roda JC verloor van MVV, kan FC Dordrecht C1 in ieder geval geen laatste meer worden. Nu moet het team zorgen minimaal 10e te worden. Het vertrouwen op een goede afloop is aanwezig.