FC Dordrecht B1 is kampioen!

FC Dordrecht B1 is kampioen geworden van de 2e divisie B/district West II.

Op bezoek bij Barendrecht verspeelden de Schapenkoppen een 0-2 voorsprong (de wedstrijd eindigde in 2-2), maar omdat de nummer twee Spartaan’20 op bezoek bij VVV/Helmond Sport verloor (1-0), is FC Dordrecht B1 nu niet meer te achterhalen op de laatste speeldag door Spartaan.

De Schapenkoppen speelden een goede eerste helft en kregen veel kansen. Shairon Kalmez maakte de 0-1, Luivienno Statia op fraaie wijze de 0-2. In de tweede helft ging Barendrecht opportunistisch spelen en waren ze de bovenliggende partij. Op die manier werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept.

De titel van FC Dordrecht B1 is dikverdiend. Het team heeft bijna heel het seizoen bovenaan gestaan en is nooit een hele wedstrijd minder geweest dan de tegenstander. Zelfs in de wedstrijden waarin er punten werden verloren, waren er genoeg kansen om tot scoren te komen.

De B1 zal volgend seizoen uitkomen in de 1e divisie en daarin veel andere BVO’s ontmoeten. Voor de ontwikkeling van de spelers is dit een goede zaak.