Verlies C1 in laatste duel

De C1 heeft het seizoen qua officiele wedstrijden afgesloten met een nederlaag. Op het kunstgras van RCD won VVV/Helmond Sport C1 met 1-2.

Het was overigens een nederlaag zonder gevolgen. Het was de laatste wedstrijd van de nacompetitie om lijfsbehoud in de 1e divisie en na de winst in de eerste wedstrijd (0-2 bij NAC Breda), stelden de Schapenkoppen het 1e divisieschap al veilig.

VVV/Helmond Sport moest winnen om in de hoogste afdeling te blijven en begon goed. Al na zes minuten kwamen zij op voorsprong: 0-1. De echte scherpte ontbrak bij FC Dordrecht na een lang seizoen in de sterke 1e divisie. De wil was er wel, maar met name in balbezit was het regelmatig slordig. Toch werd er in bepaalde fases goed gespeeld en ontstonden er kansen. Zo’n fase deed zich voor na een kwartier spelen en prompt resulteerde dit in de 1-1 gemaakt door Jeremy Cijntje.

Het beeld van de tweede helft leek grotendeels op dat van de eerste. VVV/Helmond Sport moest, zette aan, maar kon FC Dordrecht geen pijn doen. Terwijl de wedstrijd leek te gaan eindigen in 1-1, viel in de absolute slotfase van de wedstrijd alsnog de 1-2. Een hoge bal vanaf de zijkant, gedragen door de wind, viel achter de Dordtse keeper in het doel.

Door dit resultaat, blijft VVV/Helmond Sport, net als FC Dordrecht, volgend seizoen actief op het hoogste niveau. NAC Breda doet een stapje terug en gaat spelen in de 2e divisie.