FC Dordrecht overtuigt tegen ADO Den Haag

FC Dordrecht oefende dinsdag 16 juli traditioneel tegen ADO Den Haag bij HVV Laakkwartier. Vanaf de aftrap zocht FC Dordrecht naar een mogelijkheid om de Haagse doelman te verschalken. Dat leek bijna te lukken met fraaie kansen van o.a. Danso en Post maar keeper Coutinho wist zijn doel schoon te houden.

Tegen de verhouding in wist Mike van Duinen in de 37e minuut de voorzet van Malone achter Warner Hahn te schieten. Een paar minuten later werd de achterstand vergroot doordat ex-Schapenkop Tommie Beugelsdijk de 2-0 erin kopte.

In de tweede helft betrad ADO met een heel nieuw elftal het veld, het team FC Dordrecht bleef tot de 64e minuut ongewijzigd. De Dordtenaren gingen verder waar ze in de eerste helft gebleven waren, volop in de aanval.  Dat leverde opnieuw een paar gevaarlijke momenten op in het Haags doelgebied maar het duurde nog tot de 68e minuut voordat FC Dordrecht de bal in de touwen kreeg. De net ingevallen Alisic wist met een keihard schot keeper Buwalda te overrompelen.

Helaas bleef het bij één Dordts doelpunt tegen ADO Den Haag. Ondanks het betere spel wisten de Schapenkoppen niet door te drukken.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Dordrecht 2 – 1 (2 – 0)

Scoreverloop: 37. Mike van Duinen 1-0, 44. Tom Beugelsdijk 2-0, 70. Adnan Alisic 2-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Aantal toeschouwers: 1211

Gele kaarten: Meijers (ADO Den Haag)

Opstelling

ADO Den Haag:
1e helft: Coutinho; Malone, Wormgoor V., Beugelsdijk, Meijers; Van Haaren, Holla, Jansen; Chery, Van Duinen, Gouriye
2e helft: De Zwart; Fecunda, Buwalda, Bakker, Supusepa; De Vlugt, Tros, Merencia; Esajas, Kramer, Tira

FC Dordrecht: Hahn; Fortes (70. Vet), Lima, Wormgoor N., Peersman, Nelson (64. Mayele), Kousemaker (64. Godeken), Post (78. Pisas), Balrak, Carrasco Rodriguez, Danso (64. Alisic)