Winst op wilskracht

FC Dordrecht opende vrijdag 2 augustus de competitie met een thuiswedstrijd tegen MVV.  Een nieuwe selectie op een nieuw grasmat in een nieuw seizoen. Het publiek was nieuwsgierig wat er deze avond ging gebeuren en zeker gezien de tropische temperaturen op het eiland van Dordrecht.

Ondanks de hitte ging FC Dordrecht op volle kracht vooruit wat in de 17e minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van de Jeffry Fortes. De gekortwiekte verdediger wist een voorzet van Andreas Luckermans achter doelman Castro te schieten. FC Dordrecht bleef de wedstrijd domineren maar ruim een kwartier later werd doelman Hahn verrast door MVV-er Tom van Hyfte en stond de teller op 1-1.

Na de rust begon FC Dordrecht even daadkrachtig als in de eerste helft. Volgens scheidsrechter Honing misschien iets te daadkrachtig want na tien minuten kon Marvin Peersman met rood het veld verlaten. Met tien man bleef Dordrecht knokken, de vermoeidheid was zelfs vanaf de tribunes zichtbaar. Toch bleven ze gaan voor de winst. Uiteindelijk was het de deze week aangetrokken Giovanni Korte die de 2-1 twintig minuten voor tijd wist binnen te schieten. Zowel MVV als FC Dordrecht gingen nog op doelpuntenjacht maar de eindstand bleef op 2-1 steken voor FC Dordrecht. Een overwinning op wilskracht en een traktatie voor het publiek.