“Wij staan bovenaan”

20131109-ES-2_Gladon-Danso-Alisic

De inmiddels gelouterde slogan van de Dordtse supporters schalde ook na afloop van bloedstollende derby tegen Sparta door het stil geworden Kasteel. FC Dordrecht had de ‘clash’ met de nummer twee van de Jupiler League als onverzettelijke koploper tot een goed einde gebracht: met 2-3 kon de elfde seizoenzege worden bijgeschreven.

De in de eerst helft superieure Dordtenaren walsten voor rust met ogenschijnlijk gemak over de thuisclub heen. Het scoorde een hoog rendement uit de mogelijkheden, met drie fraaie afrondingen besliste het dankzij Paul Gladon, Rihairo Meulen en Erixon Danso besliste Dordt in feite al voor de thee de titanenstrijd: 0-3.

Het sierde de thuisclub dat het de handschoen in de tweede helft alsnog opnam. Opportunistisch trok het in de richting van Warner Hahn, maar de Oranje-doelman hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Voskamp gaf de thuisaanhang nieuwe hoop en in de slotfase bracht de sterke Bilate de spanning tot uitdrukking op het scorebord: 2-3.

Beide ploegen kregen in het drijfnatte spektakelstuk nog kans op meer, maar de Schapekoppen haalden met de kleine – doch fraaie – marge tot grote vreugde het einde.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van “Sparta – FC Dordrecht”

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01