Rode kaart geseponeerd, Fortes toch geschorst

20131201-PS02a

De KNVB heeft de tweede gele kaart van Jeffry Fortes ingetrokken. Scheidsrechter Janssen had zijn beslissing zondag na de Dordtse commentaren al in twijfel getrokken en erkende vandaag zijn fout na het zien van de televisiebeelden. Niet Fortes (met rugnummer 2) maar Peersman (5) had de bal in het strafschopgebied geblokkeerd. Deze verklaring was voor de voetbalbond voldoende om de dubbele registratie niet te noteren.

De eerste gele kaart van Fortes die wedstrijd (in de eerste helft ook al pietluttig verkregen) was echter al wel de vijfde van dit seizoen voor de Dordtse rechtsback. Op basis daarvan is wel een automatische uitsluiting voor één duel door de KNVB uitgevaardigd. Jeffry Fortes dient vrijdag tegen De Graafschap dus wel op de tribune plaats te nemen.

Elftalleider Duco Bolte probeerde zondag de arbitrage vanaf de zijkant op de foutieve beslissing te wijzen. Blind en doof voor deze verwijzing naar rechtvaardigheid werd door de arbitrage maar voor de makkelijkst oplossing gekomen, ook Bolte werd – ook ten onrechte dus – van het veld verwezen. De aanklager van de KNVB onderkende het gebeuren naar aanvaardbare redelijkheid met een voorwaardelijke uitsluiting van zijn functie voor één wedstrijd.

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01