Dordt in tweede helft langs Ter Leede

FC Dordrecht heeft de winterstop afgesloten met een uiteindelijk ruime zege op Topklasser Ter Leede. Aan de Krommedijk werd het 5-1 waarbij het verschil na rust werd gemaakt.

Harry van den Ham startte met een experiment met Jeffry Fortes op het middenveld en Marvin Peersman centraal achterin. De backposities werden daardoor bezet door Obi Onyeike en Bryan Jongeneel. Nieuwkomer Yoeri Loen kreeg ook een basisplaats.

De gasten uit Sassenheim- met oud Dordrecht-keeper Serge van den Ban tussen de palen – begonnen om twee uur voortvarend aan het duel en verraste al in de vijfde minuut toen Robert Steemers -ô met dank aan de huidige Dordrecht-keeper -de 0-1 binnen mocht tikken.

Dordrecht was het vervolgens aan de stand verplicht het initiatief over te nemen, al verliepen de combinaties nog niet altijd even soepel. Uit een wel vloeiende aanval maakte NEC-huurling Loen in de 14e minuut de 1-1. Een stand die ondanks een paar opgelegde kansen tot aan de rust niet meer zou veranderen.

In de kleedkamer muteerde Van den Ham zijn ploeg in een oorspronkelijke vorm uit de competitie. Fortes en Peersman kregen hun backposities terug en Nando Wormgoor completeerde het centrum. Adnan Alisic keerde terug op het middenveld en Wilmer Kousemaker maakte na een half jaar zijn rentree.

Op 27 augustus raakte de middenvelder in het oefenduel tegen Drechtstreek geblesseerd. Na een lange revalidatie vol met tegenslagen was het verheugend Kousemaker voor het begin van de tweede seizoenshelft eindelijk weer fit te zien.

De twee sterkhouders op het middenrif maakten ook wel het verschil. FC Dordrecht kwam veel meer aan voetbal toe en ging volle vaart in de richting van Van den Ban. Paul Gladon noteerde binnen tien minuten al de voorsprong (2-1) en op het kwartier mocht Yoëll van Nieff de 3-1 tegen de touwen schuiven. Gladon (na goed doorzetten) en de ingevallen Jessy Mayele (op aangeven van de spits) maakten het kwintet doelpunten compleet.

Scoreverloop: 0-1 Steemers (5), 1-1 Loen (), 2-1 Gladon (55), 3-1 Van Nieff (60), 4-1 Gladon (74), 5-1 Mayele (78).
Opstelling eerste helft: Hahn; Onyeike, Haddad, Peersman, Jongeneel; Fortes, Loen, Van Nieff; Korte, Gladon, Snijders.
Opstelling tweede helft: Hahn; Fortes (77. Ket), Haddad, Wormgoor, Peersman; Kousemaker, Alisic, Van Nieff; Korte, Gladon, Snijders (71. Mayele).

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “FC Dordrecht – Ter Leede”