Gelijkspel voelt voor De Nooijer als nederlaag

Als vervanger van de geschorste Harry van den Ham had Gérard de Nooijer graag als triomfator de nababbel van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard verzorgd. De Zeeuwse hoofdverantwoordelijke voor één avond wist maar al te goed dat het 1-1 gelijkspel, dat de koppositie nog nadrukkelijker onder druk bracht, voelde als een nederlaag.

,,We doen onszelf zo enorm tekort,” trok De Nooijer de enige juiste conclusie. ,,Voor rust hadden we al op een ruimere voorsprong moeten staan, in de laatste twintig minuten waren de kansen na het inbrengen van Giovanni Korte helemaal niet meer te tellen. Maar de zuiverheid ontbrak in de afronding. Als er na deze wedstrijd een 3-1 of 4-1 overwinning op het scorebord staat, dan is dat een normale uitslag bij deze wedstrijd.”

Gérard de Nooijer besefte maar al te goed dat door de uitkomsten van gisteravond in Dordrecht en Enschede, waar Willem II bij Jong FC Twente won, de druk nog groter zal worden met de minimale marge die FC Dordrecht nog koestert. ,,Of dit gelijkspel uiteindelijk gaat opbreken, moet nog blijken maar op basis van het vertoonde spel waren we dik de bovenliggende partij,” stelde de voormalig profvoetballer. De ingetogen coachende De Nooijer (‘Ik ga mezelf niet anders gedragen, ik zat hooguit een stoeltje dichter bij de dug-out’) was tijdens het duel nadrukkelijk bezig geweest in de coaching van Matthew Steenvoorden, die na ruim drie maanden zijn rentree maakte in het basisteam van FC Dordrecht. ,,Die jongen had de nodige steun vanaf de kant nodig, want hij moest weer helemaal wennen aan het systeem. Hij heeft dat, inclusief het doordekken, prima ingevuld. Balen alleen dat hij bij de gelijkmaker de bal onderweg nog raakt.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar