FC Dordrecht en FC Oss in evenwicht

De tweede oefenwedstrijd tegen een andere BVO is geëindigd in een gelijkspel.

FC Oss kwam binnen 10 minuten enkele malen gevaarlijk voor het doel van Te Loeke, uiteindelijk wist Opoku hem met een schot van afstand te passeren. Een terechte voorsprong, FC Dordrecht kwam pas laat op dreef. Met testspelers Papito Merencia en Catalin Tira (foto) in de basis zochten de Schapenkoppen naar een passende speelwijze om het Oss moeilijk te maken. Pas vlak voor rust wist FC Dordrecht het net te vinden. Robin Gosens slingerde een bal scherp voor de goal, Tira kon hem controleren en van dichtbij binnenwerken.

Na rust bracht Ernie Brandts Funso Ojo en Marvin Peersman in voor Javier Vet en Catalin Tira. Pisas schoof daardoor door naar de linksbuitenpositie. Ojo nam positie centraal op het middenveld. Het spel van de Schapenkoppen werd direct een stuk beter, het herkenbare Dordtse spel begon te lopen. De grootste kansen waren echter voor Oss, Janga mistte de ultieme mogelijkheid op de 1-2. Ook Mart Lieder verzuimde een doelpunt bij te schrijven. In het laatste half uur wisselde beide partijen veelvuldig, het leverde uiteindelijk niets op en de eindstand bleef op 1-1.

Een nuttige oefenwedstrijd, die aantoont dat er voor Ernie Brandts nog veel te doen is in de komende weken.

Volgende week dinsdag oefent FC Dordrecht tegen ADO Den Haag op het terrein van SV DSO Zoetermeer. Aanvang: 19.00 uur

De oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag 19 juli is komen te vervallen.