FC Dordrecht wint in Zeeland

In het zonovergoten Zeeland speelde FC Dordrecht vanavond een oefenwedstrijd tegen de Schouwse selectie.

Nieuwkomers Kurto en van Overeem mochten meteen in de basis beginnen. De Dordtenaren hadden de tijd nodig om door de stevig opgetrokken muur van de Zeeuwen te komen. Pas laat in de eerste helft werd de score geopend door Robin Gosens op aangeven van Joris van Overeem. De huurling van AZ wist vlak voor rust zelf de keeper te passeren en met de 2-0 op het scorebord zochten de teams de kleedkamer op.

In de tweede helft, waar Everon Pisas de fakkel overnam van Rihairo Meulens, was het opnieuw van Overeem die het net wist te vinden. De huurling legde de bal vervolgens de panklaar af voor Funso Ojo die de 4-0 binnen kon schuiven. De Dordtse defensie had weinig moeite met de aanval van de Schouwse selectie. Keeper Filip Kurto hoefde bij zijn Dordse debuut niet veel in actie te komen. De keeper van de tegenstander moest echter ook nog de schoten van respectievelijk Adnan Alisic en Everon Pisas incasseren.

Schouwse selectie – FC Dordrecht 0-6 (0-2)
Doelpuntenmakers: Gosens, van Overeem (2x), Ojo, Alisic, Pisas.

Opstelling FC Dordrecht: Kurto, Fortes (van Deelen), Troost – Ekong ( Wormgoor), Haddad (Vet), Peersman, Ojo, Meulens (Pisas), Gosens (Alisic), Hamdaoui, van Overeem, Ten Voorde.

Foto’s: Erwin Spek