Dordrecht deelt punten in Deventer

(L-R) Mart Lieder of Fc Dordrecht, Xandro Schenk of Go Ahead Eagles, Giovanni Korte of Fc Dordrecht, Bart Vriends of Go Ahead Eagles, Goalkeeper Erik Cummins of Go Ahead Eagles

FC Dordrecht speelde dit weekend haar derde wedstrijd in de eredivisie. Tegenstander was Go Ahead Eagles uit Deventer, de ploeg die zich vorig jaar ten koste van de Dordtenaren naar het hoogste niveau van het betaald voetbal wist te spelen.

Het was een spannende strijd in de Adelaarshorst tussen Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten de Dordtenaren veelvuldig de aanval en lieten bij vlagen vloeiend combinatiespel zien. De slordigheidsfoutjes bij beide ploegen deed niets af aan de wedstrijd omdat beide ploegen zich niet verstopten. Ondanks het spel en de daaruit voortvloeiende kansen werd er in de eerste helft niet gescoord door de Schapenkoppen.

In de tweede helft leek de thuisploeg scherper dan in de eerste helft. De Dordtse defensie en met name Filip Kurto hadden het zwaar te verduren. De Dordtenaren wisten zich echter te herpakken en kregen geleidelijk weer controle over de wedstrijd. De grootste Dordtse kans kwam van Van Overeem die na een foute speelpass de bal in de voeten kreeg maar door een niet goed uitgespeelde aanval de bal zag stranden tegen het been van een Deventenaar.
Tot de laatste seconden bleef het spel opportunistisch met kansen over een weer. Het bleef echter 0-0.

Trainer Ernie Brandts was niet ontevreden over het vertoonde spel: “Compliment voor de spelers. Het gaat elke week beter. Vandaag zijn we tevreden met een punt. De eerste helft was voor ons, de tweede voor hen.”

Voor de aftrap werd de ongeneeslijk zieke Eagles supporter en vrijwilliger Rene Beumer met een luid applaus en een gezongen ‘You’ll never walk alone’ door beide supportersgroepen geëerd. Een indrukwekkend begin van de wedstrijd.

Opstellingen
Go Ahead Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Ooijen (70′ Reimerink), Overgoor, Türüç, De Sa (80′ Lewis), Kolder, Schalk.
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Troost-Ekong, Haddad, Peersman, Gosens, Van Haaren, Van Overeem, Pisas (59’Meulens), Lieder (61’Ten Voorde), Korte.

Bijzonderheden: Fortes ontving geel van scheidsrechter Braamhaar.

Foto’s: Erwin Spek

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01