FC Dordrecht thuis hard onderuit

De vierde thuiswedstrijd van het seizoen heeft geen punten opgeleverd voor de Schapenkoppen. Al na twintig minuten was de stand 0-2 door treffers van Dauda en Oliinyk. Op slag van rust pakte keeper Kurto nog een schuiver van Qazaishvili en hield de ruststand zoals hij was.

Na rust begon een kort offensief van FC Dordrecht, waar Mart Lieder als extra spits was ingebracht, scoorde Vitesse via Qazaishvili de 0-3. Jeffry Fortes kon de eretreffer op het bord brengen, maar wederom wist Qazaishvili het net te vinden. Zelfs toen Wallace het vijfde Vitesse doelpunt op zijn naam schreef, luwde de Dordtse storm nog niet.

Mo Hamdaoui en Ryan Koolwijk kwamen in het veld en laatstgenoemde schoot van afstand de bal prachtig langs Velthuizen in het doel. Daarna had Fortes nog een grote kans op de 3-5, maar hij volleerde de bal van dichtbij over het doel. Ook Koolwijk kon niet nogmaals scoren, Velthuizen pareerde zijn inzet in de korte hoek.

Het slotakkoord kwam op naam van Valeri Qazaishvili, hij maakte ver in blessuretijd zijn derde en de zesde voor Vitesse. De overwinning en de punten gaan terecht mee naar Arnhem, dat is de pijnlijke constatering voor de Schapenkoppen.

Scoreverloop: ’12 Dauda 0-1, ’19 Oliinyk 0-2, ’55 Qazaishvili 0-3, ’59 Wallace 0-4, ’65 Fortes 1-4, ’65 Qazaishvili 1-5, ’78 Koolwijk 2-5 en ’93 Qazaishvili 2-6.

Bijzonderheden: Arbiter Gözübüyük gaf geen kaarten in dit duel.

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad (’63 Hamdaoui), Troost- Ekong, Peersman, Gosens, Meulens (’46 Lieder), ten Voorde, van Overeem (’63 Koolwijk), van Deelen, Pisas.

Vitesse: Velthuizen, Wallace (’85 Diks), Leerdam (’82 Nakamba), Vejinovic, Qazaishvili, Oliinyk, Dauda, Kruiswijk, van der Heijden, Traore (’74 Ibarra), Achenteh.